BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İsrail'den Gazze'ye peş peşe saldırılar

İsrail'in hava akınında bir eğitim kampı yakınlarındaki binaların vurulduğu, en az bir kişinin öldüğü ve aralarında çocukların da bulunduğu en az 10 kişinin yaralandığı bildirildi.

Abone ol

İsrail'in Gazze Şeridi'nde "teröristlere ait olduğunu" söylediği hedeflere yönelik hava saldırılarının üçüncü gününde, en az bir Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu,"İsrail'in güneyinde operasyon planladığını" söyledikleri 'Hamas'ın silahlı kanadına ait eğitim kampına saldırdıklarını' açıkladı.

Gazze kentini hedef alan operasyon sırasında eğitim kampı olarak nitelenen bir tesis yakınlarındaki binaların vurulduğu ve aralarında çocukların da bulunduğu en az 10 kişinin yaralandığı bildirildi.

İsrailli yetkililer sivillerin zarar görmesinden üzüntü duyduklarını, ancak bu duruma militanların meskûn alanlarda üslenmesinin yol açtığını söylediler.

BBC Kudüs muhabiri Wyre Davies'in aktardığına göre dün gece Gazze'ye en az üç hava saldırısı düzenlendi.

Perşembe günü de üst düzey militan olarak tanımlanan iki Filistinlinin araçlarına düzenlenen hava saldırısı sonucu öldüğü açıklanmıştı.

İsrailli yetkililer bu operasyonlarla Gazze'deki militan grupların Mısır sınırı boyunca hareket kabiliyetini ve buradan sızdıkları Sina Çölü'nden saldırı düzenlemelerini engellemeyi amaçladıklarını söylüyor.

İsrail'in güney kesimleri büyük ölçüde teyakkuzda bulunuyor, Eilat limanı yakınlarında önemli anayollardan biri kapalı.

İsrail istihbarat kaynakları bu bölgede yakında sınır ötesi saldırı beklenebileceğini vurguluyor.

Gazze'ye yönelik hava saldırıları ardından İsrail'e yeni roket saldırıları düzenlendi. Ancak İsrail tarafında ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.