BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kapatmasaydık Allah göstermesin

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, üç gün önce Marmara'da yaşanan fırtınayla ilgili konuştu.

Abone ol

İstanbul'u yıkıp geçen fırtına sırasında Boğaziçi Köprüsü'nün kapatılmasıyla büyük bir felaketin eşiğinden dönülmüş.

Bakan Yıldırım, fırtına süresince köprünün kapatılmasıyla ilgili, "Köprüyü kapatmak zorunda kaldık, kapatmasaydık bir rezonansa girsek, Allah göstermesin, üzerinde yüzlerce binlerce araç ve insan..." dedi.

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından düzenlenen toplantıda ekonomi gazetecileriyle bir araya gelen Yıldırım, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NÜN KAPATILMASI

Bakan Binali Yıldırım, Boğaziçi Köprüsü'nün geçtiğimiz gün meydana gelen fırtınada ulaşıma kapatılmasıyla ilgili bir soru üzerine de şunları söyledi:

“Köprülerin bir emniyetli çalışma şartları var. Belirli bir rüzgar yüküne kadar köprü çalışır. Belli bir rüzgar yükünden yukarı kapatmak gerekir. Burada 128 km oldu. Kapatmak zorunda kaldık. Kapatmasaydık bir rezonansa girsek, Allah göstermesin, üzerinde yüzlerce binlerce araç ve insan... Onların emniyetini tehlikeye atamazdık. Bu bir tedbirdir. Bu tedbir havacılıkta da var. Yan rüzgar filan değerin üzerine çıkarsa kalkmaz gibi tedbirler var. Bunlar emniyete yönelik tedbirlerdir. Her araç için uygulanan standartlardır.”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3. Köprü ve bağlantılı karayolu ihalesine ilişkin, “Proje, finanse edilebilir, daha kısa sürede yapılabilir hale geldi ve dolayısıyla da teklif geldi” dedi.