BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Vural Erdoğan'a sert çıktı

Barzani'nin Türkiye'de devlet başkanı gibi karşılanmasına tepki gösteren MHP'li Vural, iktidar partisine sert çıktı.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani'nin Türkiye ziyaretini, ''Bir devlet başkanı gibi karşılandı. ABD'den sonra adeta burada bir Kürt devletinin oluşması, oluşturulması yönündeki girişimlerin bir halkası'' şeklindeki sözleriyle değerlendirdi.

Vural, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Ege Bölgesi illerine ait yöresel ürünlerin tanıtıldığı etkinlikte, stantları ziyaret etti.

Oktay Vural, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Barzani'nin ziyaretinin nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna Vural, ''Bir devlet başkanı gibi karşılandı. ABD'den sonra adeta burada bir Kürt devletinin oluşması, oluşturulması yönündeki girişimlerin bir halkası'' yanıtını verdi. 

"ERDOĞAN KÜRT DEVLETİYLE YATIYOR KÜRT DEVLETİYLE KALKIYOR"

''Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu coğrafyada kala kala Barzani'ye kaldı'' ifadesini kullanan Vural, şöyle devam etti:

''Bu, Türk politikasının düştüğü çıkmazı gösteriyor. Türkiye maalesef yalnızlaşmıştır bu coğrafyada. Barzani bu coğrafyada 4 parçalı bir Kürt devletinin gerçekleştirilmesi için adım atıyor ve Türkiye de maalesef bu adımları destekliyor. Bu bakımdan Sayın Başbakan'ın Irak'ın bölünmesine ilişkin sorulara verdiği cevap gerçekten, Türkiye'nin hangi noktaya götürülmesinin görülmesi bakımından çok ilginç. 'Irak'ın bölünmesinden üzüntü duyarız' diyor. Irak'ın bölünmesi Türkiye'nin güvenliği için bir tehditti daha önce. Kırmızı çizgilerden biri Irak'ın bütünlüğü idi ama bugün görülüyor ki Sayın Başbakan, Irak'ın bölünmesini hazmetmiş ve bu doğrultuda adımlar atıyor. Ne hazindir ki Türkiye Cumhuriyeti'nin muhatabı Irak'taki bölgesel yönetimin lideri oluyor. Irak yok. Sayın Başbakan Kürt devletiyle yatıyor, Kürt devletiyle kalkıyor.''

ABD'NİN BUTİK DEVLETİ HALİNE DÖNÜŞTÜK

Başka bir gazetecinin ''Barzani bugün kadar PKK konusunda ne yaptı, hangi adımları attı?'' sorusu üzerine Vural, ''Sıfır maliyetli bir oyun oynuyor. Bugün de PKK'yı bize karşı bir koz olarak kullanıyor. Bedeli ben ödüyorum, Barzani orada oturuyor. Barzani'ye mi kaldı bu iş? Barzani kim? Suriye'de gerekeni yaparız diyenler Irak'ta da gerekeni yapsın. Burada bir oyun var. Başbakan, ABD'nin butik devleti haline dönüştürdü Türkiye Cumhuriyeti'ni'' diye konuştu.

Irak'ın mezhep eksenli bir Ortadoğu politikası zemininde göz göre göre bölündüğünü öne süren Oktay Vural, bu durumun Türkiye'nin milli güvenliği için bir tehdit olarak algılanması gerektiğini söyledi.

-''Üstünü örtmeye çalışıyorlar''-

Gazetecilerin ''Deniz Feneri davasıyla ilgili Ankara'daki mahkeme yetkisizlik kararı verdi, dosyayı İstanbul'a gönderdi. Nasıl değerlendirdiniz?'' sorusuna Vural, ''Üstünü örtmeye çalışıyorlar, gayet açık ve net. Nerede hukukun üstünlüğü? Bundan sonra da 'zaman aşımına kaldı' denilecek. Görünen o ki yürütme, Deniz Feneri olayının üzerini kapatmak istiyor. Bu olayların ucunun kime dokunduğunu bu millet bilmek istiyor. Buradan adalet çıkacağına inanmıyorum. Bu işin içinde doğrudan doğruya iktidarın uzantıları vardır'' şeklinde yanıtladı.

Vural, bir gazetecinin, ''Cumhurbaşkanı Gül, tutuklu milletvekilleri için 'keşke Meclis'te olsalardı' diyor'' demesi üzerine şöyle konuştu:

''Keşkelerle meşkelerle olur mu? Yargıyı siyasallaştırırsa, bütün bu süreçleri muhalefeti sindirmek için bir araç olarak kullanırsa, geleceği nokta budur. Frankeştayn'ı oluşturdular. Bu herkesi, sistemi de yiyor. Millet iradesinin hapse atılmasının bir demokrasi sorunu olduğunu görmek gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu konuda yeterince sonuç almaya yönelik bir irade ortaya koyamadığını görüyorum. Bunlar timsah gözyaşları. Bu lafları söylemeyen mi kaldı? Cumhurbaşkanı, Deniz Feneri konusunda neden konuşmuyor?''