BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SAĞLIK

Kanseri yenecek gen bulundu!

İngiliz bilimadamları, kanseri yenme üzerine yeni bir keşifte bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER-(DIŞ HABERLER)
Test aşamasında olan ve 100 kanser hastası üzerinde denen 'CUX1' olarak anılan yeni gen meme kanseri ve lösemi gibi birçok kanser çeşidine yakalanmış hastalara umut ışığı oldu.


İngiliz bilimadamları buldukları gen ile ile birçok kanser hastasına umut verdi. Samanlıkta iğne aramaya benzetilen keşif 100 kanser hastası üzerinde denenerek birinde beklenen sona ulaşıldı.

Alışılmadık bu atılım tek kanser türü için geçerli olmayıp geliştirilerek vücutta bulunan zararlı geni yok ederek tüm kanser türlerinde gelişim gösterileceği açıklandı.

dna1.jpg

İlerleyen yıllarda birçok kanser hastası üzerinde denenecek olan 'CUX1'in kanser tipleri üzerindeki etkisi gözlemlenerek geliştirilecek.

Londra Kanserle Savaş ve Araştırma bölüm başkanı Profesör Paul Workman'ın açıklamalarına göre; Bu keşif bir grup kanser hastası üzerinde denenerek dramatik bir gelişme göstermiş ve kanser ile savaşma adına büyük bir adım olarak anılmaktadır. İngilterede yılda 150.000 kanser hastasına ışık olarak doğan keşifin geliştirileceği bildirildi.