BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,76
ALTIN 2.411,12
HABER /  DÜNYA

TSK’dan kaçırılan askerlerle ilgili açıklama

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada terör örgütü üyeleri tarafından kaçırılan 4 askerin serbest bırakıldığı belirtildi. <br...

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada terör örgütü üyeleri tarafından kaçırılan 4 askerin serbest bırakıldığı belirtildi.
Genelkurmay Başkanlığı dün kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan 4 askere ilişkin açıklama yaptı. Genelkurmay Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Bölücü terör örgütü mensupları tarafından, 08 Aralık 2013 saat 15.00’de Diyarbakır/Lice-Kayacık Köyü yol ayrımında, lastik yakmak suretiyle karayolu kesilmiş, araçlar durdurularak kimlik kontrolü ve propaganda yapılmıştır. Yakın köylerden gelen 200-300 kişilik bir grup, olay bölgesinde toplanarak Diyarbakır–Bingöl Karayolunu çift taraflı olarak trafiğe kapatmıştır. Yolu kesen bölücü terör örgütü mensupları tarafından, dört askeri personel kaçırılmış ve personele ait iki sivil araç ile Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketine ait bir kamyonet yakılmıştır. Olayın haber alınmasını müteakip; bölgeye Jandarma Özel Harekât Birlikleri sevk edilerek geniş çaplı operasyon başlatılmış ve operasyona İnsanlı Keşif Uçağı ile havadan destek sağlanmıştır. Unsurlarımızın bu kararlı tutumu karşısında, kaçırılan dört askeri personel, 09 Aralık 2013 günü saat 03.30’da Diyarbakır/Lice Duru Jandarma Karakol Komutanlığına teslim edilmiştir. Söz konusu dört askeri personel, 09 Aralık 2013 günü sabah saatlerinde Diyarbakır Askeri Hastanesine getirilerek sağlık muayenesinden geçirilmiştir. Personelin sağlık durumu iyidir" denildi.
(İHA)