BIST 10.170
DOLAR 32,27
EURO 34,98
ALTIN 2.458,12
HABER /  GÜNCEL

Kanser hastası asker öldü

Tahsin Çalkaya, rahatsızlanarak sevk edildiği GATA'da mide kanseri teşhisi konulmasından bir süre sonra hayatını kaybetti.

Abone ol

Ankara'nın Elmadağ ilçesinden vatani görevini yapmak üzere 1988/2 tertiplerle Bilecik Jandarma Er Eğitim Komutanlığı'na teslim olan Tahsin Çalkaya, rahatsızlanarak sevk edildiği GATA'da mide kanseri teşhisi konulmasından bir süre sonra hayatını kaybetti.

Elmadağa'a bağlı bağlı Hasanoğlan Beldesi İstasyon Mahallesi'nde ikamet eden Çalkaya, 9 ay önce 1988/2 tertip arkadaşlarıyla askere gitti. Acemi birliği olan Bilecik Jandarma Er Eğitim Komutanlığı'na teslim olan Çalkaya, burada yapılan kontroller sırasında belirlenemeyen bir rahatsızlıktan dolayı GATA'ya sevk edildi. GATA'da yapılan tetkiklerde Çalkaya'ya mide kanseri teşhisi konuldu. Tedavi süreci devam eden Çalkaya, GATA'dan hava değişimi için memleketi olan Hasanoğlan'a gönderildi. Çalkaya, önceki gün kansere yenik düşerek hayatını kaybetti.

Acemi birliğinde başlanan tedavi süresince çok istediği askerliği yapamayan Çalkaya için Elmadağ Hasanoğlan askeri inzibat karakolunda bir tören düzenlendi. İkindi namazı sonrasında Hasanoğlan Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Çalkaya'nın naaşı Merkez Mezarlığı'na defnedildi.