BIST 10.157
DOLAR 32,22
EURO 35,03
ALTIN 2.456,32
HABER /  POLİTİKA

Bomba gibi ses kaydı (VİDEO)

İnternete bomba gibi bir ses kaydı daha düştü. Bu kayıt genelkurmay eski başkanına ait. Mumcu için 'pez..vnk" deniyor.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erkan Mumcu'nun Meclis'e girmemesi askerlerin baskısına bağlanmış, Mumcu ise bu baskı iddialarını reddetmişti. Bu tartışmalara ilişkin çarpıcı bir ses kaydı ortaya çıktı.

"Halk seçerse darbe olmalı"

turktime.com 'da yayınlanan ses kaydında son dönemde adı Encümen-Dâniş ile gündeme gelen eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın Cumhurbaşkanlığı seçim süreci, 367 krizi ve Erkan Mumcu'ya yönelik telkinlerinde ağır ifadeler yer alıyor.

Erkan Mumcu için "peze...nk" denilen o kayıtta şok sözler var.
İşte o ses kaydı




VİDEODAKİ SÖZLERİN METNİ HABERİN DEVAMINDA... 

[PAGE]


MUMCU İÇİN PEZ...NK DENİLİYOR

Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesi için 376'yi bulamazlarsa bu iş bitiyor. Mumcu zaten teklifi yapan p....... kendisi. Ben şeye girmek dedim Cumhurbaşkanlığı seçimine. Kesinlikle girme dedim. Girmedi. O olmadı. O girseydi seçiliyordu. Abdullah Gül olmadı gaye oydu. Abdullah Gül olmayınca seçime gidecekti.

367 KATAKULLİYE...

Fakat bu bana şeyi söyledi. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini istiyorum dedi. Bu dedi sakıncalı Hüseyin bey dedi. Bu p........ yok efendim dedi ısrar etti. Bize hava yapmak için bunu teklif etti AKP'de üzerine atladı. 367'yi bulamazlarsa katakulliye gidiyor. Ben bir iki kişiye daha telefon ettim. Sakın girmeyin diye. işte bazı bir iki milletvekiline, Halk partiden oraya geçmiş olanlar. Şimdi adam diyor ki; efendim bizim başkan diyor tabi bu teklifi yapan bizim başkan diyor.

VEKİLLERE TELEFON

Mumcu için. Bu diyor gireceğine göre yani bizim de kesinlikle girmemiz lazım, işte anladığım kadarıyla girin demiş ki onu açık söylemiyor falan. Eee gir kardeşim dedim gir şey ver çekimser ver. Gir ve çekimser ver. Ondan sonra dedim ki birkaç arkadaşa daha söyle, düşünecek onu işte ben bir iki eski bakanlardan bir ikisine söyledim onlar da bir iki milletvekiline söyleyecekler bakalım işte. Teşekkür ettim Sabah Kanadoğlu'na, gece konuştuk 45 dakika kadar, ne olacak dedim.

Genelkurmay'ın düşünmesi lazım

Valla kötü istikamete gidiyorlar dedi. Ancak dedi bazı şeyler olabilir. Bunlar hatalar yapabilirler, şimdi diyor. Cumhurbaşkanı bunu veto etmeye hakkı yok. Ancak referanduma gönderme durumu var. Referanduma gönderiyorum deyince 120 gün sonra referandum. Fakat şimdi bunlar kanun çıkaracakmış.

Bunu söyledim ondan sonra biliyorum dedi bu sıkıntılar var ama bazı şeyler de var. Genelkurmay'ın düşünmesi lazım. Bu işi bir tek şey Silahlı Kuvvetler temizler artık. Eğer şu seçimlerden de başarılı olunmazsa Silahlı Kuvvetler'in bunu halletmesi lazım. Bunlar yani cumhurbaşkanlığına kadar kendi adamlarından biri gelir gene seçimde de böyle ekseriyetle başa geçerlerse bunu asker temizler.