BIST 10.046
DOLAR 32,35
EURO 34,72
ALTIN 2.408,84
HABER /  GÜNCEL

Kandilde YOK YOK!

PKK'ya ait kamplarda neler yok ki! Jeep, hastane, cezaevi ve daha birçok şey...

Abone ol

Türk ordusu'nun vurduğu PKK kamplarında yok yok! Nissan Jeep'ten füzelere, suni mağaradan doktor ve sağlık ekibine kadar her şey var.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarına yönelik başlattığı en kapsamlı hava harekátında, terör örgütünün 9 ana kampında bulunan silahlı 3 bin 500 terörist hedef alındı.

PKK’nın Irak toprakları içindeki ana kampları, Kandil, Hakurk, Hinere, Lolan, Zap, Metina, Havaşin, Haftanin ile BM denetimindeki Mahmur.

Örgütün üst düzey yöneticilerinin barındığı Kandil Dağı’ndaki ana kampa bağlı 11 ufak kampta da en büyük gruplar barınıyor. Bu kamplarda yaklaşık 2 bin silahlı PKK’lı terörist ile üst düzey yönetici bulunuyor.

AĞIR SİLAHLARI VAR

Ana kampta 5 Stinger füzesi, Doçka, Bixi, M-16 türü ağır silahlar, Nissan jeepler, 100 jeneratör, 2 kaynak makinası, 10 suni mağara ve 15 hizmet birimi bulunuyor.

İki ayrı noktada hastane, 3 doktor ve 14 sağlık personeli yer alıyor.

Kampta 13 kişilik cephanelik birimi silahlardan sorumlu. Cephanelikte tüm ağır silah ve mühimmat var. Zeli’de ağır silahlarla askeri ve siyasi eğitim veriliyor.

Dere içinde büyük bir hastane ve jeneratör yer alıyor.

DİĞER KAMPLAR

Şehit Rojhat, Balagati, Süredi isimleri verilen küçük kamplarda da askeri ve siyasi eğitim veriliyor.

Dole Koge’de, lojistik depolar, kütüphaneyle Türkiye, Ortadoğu ve Avrupa Yoğunlaşma Okulları adlı birim var. Şehit Ayhan’da fedai eylemleri eğitimi veriliyor.

Hakurk kampında da 550 terörist bulunuyor.

Kani Cenge kampında bine yakın terörist, 25 SAM - 7 füzesi, ağır silahlar, 6 - 7 doktor denetiminde ameliyat ve tıbbi tahliller yapılan merkezi hastane, silah deposuyla subay okulu var. Çok sayıda SAM - 7 füzesinin bulunduğu

Bele Kati kampındaki PKK mensupları, kaçakçılardan vergi alıyor. 550 PKK’lı, 20 Sam - 7 füzesi barındırıyor.

Şehit Harun kampında "soruşturma komisyonu" adıyla oluşturulan birim suç işleyen örgüt üyelerini yargılıyor ve ceza alanlar kamptaki cezaevine konuluyor.

"Abbas" kod isimli Duran Kalkan’ın sorumluğundaki Hinere Kampı’nda teröristlere , fedai eylemleri ve istihbarat eğitimi veriliyor.