BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,12
ALTIN 2.299,10
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kandil ve Demirtaş'ın laf geçiremediği infaz timi var!

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Adaya Galip Ensarioğlu, Kandil ve Selahattin Demirtaş'ın laf geçiremediği infaz timleri olduğunu söyledi.

Abone ol

Seçim çalışması kapsamında basın ziyaretlerinde bulunan Galip Ensarioğlu, Doğan Haber Ajansı-DHA Diyarbakır Bürosu'nu ziyaret etti.

Burada açıklamalarda bulunan Ensarioğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'hükümeti söz geçiremediği infaz timleri var' açıklamasına yanıt verdi.

Ensarioğlu, "Devletin bünyesinde devletin laf geçiremediği infaz timi yoktur. Demirtaş ve Kandil'in laf geçiremediği infaz timi var" dedi.

Ensarioğlu, şöyle konuştu:

"Şu ana kadar 17 ilçenin 12'sini gezdik. Her köy, belde, mahalleyi geziyoruz. Herkese ulaşıyoruz. Her yeri dolaşıyoruz, dolaşmaya da devam edeceğiz. Siyaset korkakların işi değil. Biz zaten bu yaşananları düzeltmek için, bu yaşananlar olmasın diye bunun çözümüne talibiz. Onun için varız. Onun için siyaset yapıyoruz. Öyle birilerinin dediği gibi ' Ak Parti Diyarbakır'dan silindi' falan 'sadece devlet karakollardan ibarettir' gibi lafını 1 Kasım akşamı ben kendilerine hatırlatacağım. Diyarbakır'da Ak Parti'nin ne olduğunu, Diyarbakır'da Ak Parti'nin nerelerden oy aldığını, ne kadar oy aldığını var olup olmadığını 1 Kasım'da hatırlatacağız kendilerine."

İNFAZ TİMİ POLEMİĞİ


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, bölgede Ankara 'ya bağlı çalışan 'infaz timi' olduğu açıklaması hatırlatılınca Ensarioğlu, şunları söyledi:

"Doğrudur. Ben katılıyorum Selahattin Bey'e. Böyle bir infaz timi var. Gece polisi yatağında kafasına kurşun sıkan, trafik polisini davet edip olay var diye pusu kuran, eşiyle, kızıyla evinden çıkan, aracıyla giden insanları infaz eden bir infaz timi var. Ve bu infaz timlerine Selahattin Demirtaş ve Kandil laf geçiremiyor. Doğrudur dediklerine katılıyorum. Ama devletin bünyesinde devletin laf geçiremediği infaz timi yoktur. Asla böyle bir şeye müsaade etmeyiz. Öyle hiç heveslenmesinler Türkiye 90'lara geri dönmeyecek ama devlet içine kümelenmiş, bugün onlarla işbirliği yapan paralelcileri de bir bir ortaya çıkarıp hesabını soracağız."