BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.444,76
HABER /  GÜNCEL

Kandil harekete geçti: Dağılan PYD'den yeni plan!

Yalnız Afrin'de değil, Fırat'ın doğusunda da TSK bombardımanıyla zor anlar yaşayan terör örgütü PKK, sınırda yeni bir saldırı planını devreye soktu. TSK da Afrin ile birlikte Kandil'i de vurmaya başladı.

Abone ol

Kandil'den gönderilen ve Ceylanpınar karşısındaki Ras'ul Ayn'a ulaşan 80'i aşkın keskin nişancı terörist, Cerablus'tan Haseke'ye kadar olan hatta aralıklarla konuşlanıyor. 

Sınırın sıfır noktasında asker ve vatandaşlarımızı şehit etmek üzere saldırıya hazırlanan 'sniper' teröristlere karşı önlemler artırıldı. Tehdidin uzaklaştırılması için sınır bölgesindeki bombardımanın artmasına kesin gözüyle bakılıyor.

SIZMA GİRİŞİMİ

Öte yandan PKK, Fırat Kalkanı bölgesine sızma girişimlerini dün de sürdürdü. Geceyarısı meydana gelen olayda sızma yaparak birliklere saldırmak isteyen teröristlerle çatışma yaşandı. Bölgede 7 PKK'lının öldürüldüğü kaydedildi.

TSK UÇAKLARI HAVALANDI KANDİL VURULDU

Terör örgütüne göz açtırmayan TSK sadece Afrin'i değil Kandil'i de vurmaya başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Irak'ın kuzeyindeki Kandil ve Asos'ta saldırı hazırlığında olduğu belirtilen PKK'lılara hava harekatı yaptığı öğrenildi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmeye göre keşif ve gözetleme vasıtalarıyla Irak'ın kuzeyindeki Kandil ve Asos bölgelerinde, hudut hattındaki karakol ve üs bölgelerine saldırı hazırlığı yapan PKK üyeleri belirlendi. Buna göre, TSK tarafından yapılan hava harekatında, PKK'lılara ait sığınak, barınak ve silah mevzilerinin bulunduğu 11 hedef imha edildiği açıklandı. Harekata katılan uçaklar emniyetle üslerine döndü.

Afrin'de kritik gelişme! O dağ düşürüldü neler oluyor?