BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,97
ALTIN 2.419,53
HABER /  GÜNCEL

Kandahar'da karakola bombalı saldırı: 7 ölü

Afganistan'ın güneyindeki Kandahar kentinde bir araca yerleştirilen bombanın patlaması sonucunda 2 sivil, 5 polis memuru hayatını kaybetti.

Abone ol

Afganistan'ın Kandahar şehrinde gerçekleşen bombalı saldırıda en az yedi kişinin hayatını kaybettiği, 19 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Patlamada ölenlerin beşinin polis memuru olduğu, ikisinin ise civarda bulunan siviller olduğu tespit edildi.

Bomba yüklü aracın Kandahar'daki bir polis merkezinin otoparkındayken patladığı bildirildi.

Ülkenin güneyindeki en büyük şehir olan Kandahar, Afganistan'da Taliban'ın en güçlü olduğu bölgelerden birini oluştursa da saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Görgü tanıkları polis karakolu yakınlarında gerçekleşen şiddetli patlamanın etkisiyle çevredeki binaların camlarının kırıldığı belirtiyorlar.

Hedef güvenlik birimleri

Afganistan'daki hükümet binaları ve güvenlik birimleri onlarca saldırının hedefi olmuş durumda.

Ülkedeki NATO kuvvetleri bu alanlardaki güvenlik denetimini artırma çabasındalar ancak saldırılar devam ediyor.

Öte yandan, Cumartesi günü Birleşmiş Milletler tarafından açıklanan raporda Afganistan'daki sivil ölümlerinin beşinci yıl üst üste artmakta olduğu belirtilmişti.

Buna göre 2009 yılında 2419, 2010'da 2790 ve 2011 yılında 3021 Afgan sivil çatışmalar sebebiyle hayatını yitirdi.

BM Afganistan Yardım Misyonu (UNAMA), Afganistan'da sivillerin en çok yola döşenen bombaların patlaması ve sivillere yönelik intihar saldırıları sonucu öldüğünü açıkladı.

Bununla birlikte Afgan hükümetini desteklemek için yapılan hava saldırılarının da 2011 yılında sivil ölümlerini artırdığına dikkat çekildi.