BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SAĞLIK

Dişini yaptırırken çenesinden oldu!

Iğdır'da akıllara durgunluk veren bir sağlık skandalı yaşandı...

Abone ol

Iğdır Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde görevli Diş Hekimi Ş.B.'nin, dişini çektiği hastası Bilgehan Yıldırım (35) isimli kadının, kerpetenle aşırı derecede yüklenmesi neticesinde damağının sol tarafından dört santimetrelik çapındaki kemiğin kopmasına neden olduğu iddia edildi.

Konu ile İlgili açıklama yapan mağdur kadın Bilgehan Yıldırım, ağrıyan dişini çektirmek için gittiği doktorun, dişini çektiği esnada, damağından bir parça kemiği dişi ile birlikte çektiğini söyledi.

Doktorun, dişine müdahalesi sırasında canın yandığına söylemesine aldırış etmediğini ileri süren Yılmaz, "Tüm uyarılarıma bağrışlarıma aldırış etmeden bana ,'Sen yalan söylüyorsun. İki morfin yaptım, bırakın işimi yapayım' diyerek, kerpeten ile dişime iki eli ile aşırı yüklenerek tüm bağrışmama aldırış etmeden damağımı parçalayarak dişimle birlikte üst çenemden dört santimlik kemiğimi kopardı. Bir anda ağzım kan ile doldu. Bağrışmama hastanedeki bütün doktorlar ve hemşireler başıma toplandı.Durumumun ciddiyeti görülünce, hemen beni ambulans ile Iğdır Devlet Hastanesine kaldırdılar. Burada iki buçuk saat devam eden cerrahi operasyonun ardından damağım dikildi. Fakat kafa çenemden kopan kemik buraya dahil edilemedi. Şimdi 18 gündür tedavi görüyorum. Doktorların söylediğine göre buradaki damarlar kopsaydı hayatımı kaybedebilirdim" dedi.

DOKTORDAN ŞİKAYETÇİ OLDUK

Olaydan sonra hastaneden aldıkları bir aylık rapor ile polis merkezine gidip suç duyurunda bulunduklarını anlatan mağdur kadının eşi Abdullah Yılmaz, kendilerinin mağdur edildiğini, söz konusu doktorun o günden bu yana bir kez dahi bile arayıp geçmiş olsun dileklerinde dahil bulunmadığını ifade etti. Yılmaz, "Eşim on sekiz gündür tedavi görüyor. Maddi durumuz iyi mi, gereken tedaviyi yapıldı mı diye ne arayan var ne soran.
Eşimle birlikte 2 çocuğum da perişan oldu. Burada yetkilere sesleniyorum: Bizim bu mağduriyetimizde sorumlu olan herkesin cezalandırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Eşinin son kontrolden son tekrar bir cerrahi operasyon yapılacağını doktoru tarafından söylendiğini anlatan Eş Yılmaz, "Doktorların söylediğine göre kemiğin koptuğu damakta yapılan tedavi neticesinde, 'Yumuşak dokunun yüzde elli iyileştiğini, fakat kemik kısmında doku uyuşmazlığının mevcut olduğunu, bu nedenle tekrar ameliyat yapılacağı' belirtildi. Biz şimdi ne yapacağımızı şaşırdık, ya eşim bir daha iyileşmese bunun hesabını kim verecek? Biz mağdur edildik başkası edilmesin" şeklinde konuştu.

YEMEĞİ PİPETLE YİYORUM

Hadiseden sonra 15 gün konuşamadığını söyleyen mağdur Bilgehan Yıldırım, şimdi çiğnemediğinde hiçbir yemek yiyemediğini, ancak pipetle sıvı yiyecekleri tükettiğini belirtti. Normal yaşamının devam ettiremediğini belirten Yılmaz, "Katı yiyecekleri, ısıramadığım ve çiğneyemediğim için yiyemiyorum. Sağlığım da normal değil. Sürekli başım dönüyor, tansiyonum düşüyor. O gün bugündür annemlerde kalıyorum, ailem bana bakıyor. Biri 13 diğeri 10 yaşında iki oğlum var. Ben onlara bakamadığımdan birisine annem, diğerine kayınvalidem bakıyor "dedi.

Iğdır Sağlık Müdürlüğü, konuyla ilgili kendilerine henüz bir bilgi intikal etmediğini belirtirken, Diş Hekimi Ş.B.'ye ulaşılamadı. Sağlık Merkezi Başhekimi Doğan Büyükdağ ise, ortada bir ihmal olmadığını söyledi. Büyükdağ, konunun ankiloz denilen diş ile çene kemiğinin yapışık olma vakası olduğunu, yaşanan olay üzerine bütün merkez çalışanları olarak hastaya müdahale ederek tedavisinde yardımcı olduklarını belirtti.