BIST 10.899
DOLAR 32,18
EURO 34,93
ALTIN 2.456,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kanalizasyon kapaklarına ayar

Trafiği olumsuz etkileyen kanalizasyon baca kapakları ve yağmur suyu ızgaralarını asfaltla eşit mesafeye getiriyor

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yol seviyesinden düşük kaldığı için trafiği olumsuz etkileyen kanalizasyon baca kapakları ve yağmur suyu ızgaralarını asfaltla eşit mesafeye getiriyor. Ekipler, çalışmalar sırasında ızgara temizliği de yapıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanı Ömer Öksüz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, araçlara zarar veren ve sürücüleri zor durumda bırakan kanalizasyon baca kapaklarıyla ilgili sıkıntıları çözmek için 6 ekip görevlendirdiklerini kaydetti.

Peş peşe gerçekleştirdiği projeler ve yenilemeler ile kent içindeki görsel sıkıntılara çözüm arayan Kent Estetiği Dairesi, yaz aylarında da Başkent'in dört bir yanında hummalı bir çalışma yapıyor. Kaldırım tamiratları, gece temizliği, alt ve üst geçit bakımlarını rutin bir şekilde yürüten Kent Estetiği Daire Başkanlığı, yeni kurulan ekiplerle de ana yollardaki kanalizasyon kapakları ve ızgaraların bakımlarını yapıyor, düşük ya da yüksek kotta olanları asfalta sıfır hale getiriyor.

"6 EKİP GÖREVLENDİRDİK"

Kent içindeki rögar kapaklarından bazılarının yol düzeyinden yüksek, çıkıntılı ya da çukur olduğunu dile getiren Kent Estetiği Daire Başkanı Ömer Öksüz, trafik kazalarına davetiye çıkaran, sürücüleri zor durumda bırakan bu sorun için acil müdahalelerde bulunduklarını dile getirdi.
Kanalizasyon baca kapakları ve yağmur suyu ızgaralarının zaman içerisinde asfaltta meydana gelen deformasyon nedeniyle çukurda ya da yüksekte kaldığını dile getiren Öksüz, "Ankara'daki bütün ana yollar ve caddelerdeki kapaklar ve ızgaralar inceleniyor. Sıkıntı olanların hepsi asfaltla düz hale getiriliyor. Kapaklar eskiyse değiştiriliyor, kullanılabilecek haldeyse aynen yerleştiriliyor. Ayrıca kanallar da temizleniyor." diye konuştu.

Ankara genelinde 6 ekipten oluşan 26 kişilik personelle hem vatandaşlardan gelen şikâyetleri değerlendirdiklerini hem de incelemeler sonucu tespit ettikleri noktalara müdahale ettiklerini kaydeden Öksüz, kentin en işlek trafik yoğunluğuna sahip Kızılay ve civarında kanalizasyon kapaklarına yönelik bakım onarım çalışmalarının bitirildiğini belirtti.
Bazı bölgelerde Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yaz aylarında asfalt yenileme çalışmaları yapıldığı için kanalizasyon kapaklarına müdahale etmediklerini dile getiren Öksüz, çalışmaların öncelikle araç hareketliliğinin yoğun olduğu bölgelerde devam ettiği bilgisini verdi.

"KARIŞ KARIŞ TÜM ANKARA'YI TARIYORUZ"

Yaz sonuna kadar kapaklarla ilgili sıkıntıları çözmeyi hedeflediklerini ifade eden Öksüz şöyle konuştu: "Ekiplerimizi bu iş için artırdık. Sıkıntıları bir an önce giderelim istiyoruz. Yaz dönemi bu konuyla ilgili iyi bir çalışma sürdürüp, sorunu çözmek istedik. İyi bir çalışma yapıyoruz. Yeni asfalt yapılacak yerler hariç karış karış tüm Ankara'yı tarıyoruz. Vatandaşların da 153'ü arayarak düşük kot ya da yüksek kotlu kapakları bildirmelerini istiyoruz. Çalışma planı doğrultusunda ihbar hemen değerlendirilir ve en kısa sürede sorunlu bölgeye müdahale edilir. Sağlam olsun, bir daha sorun çıkmasın düşüncesiyle hareket ediyoruz. Kapakların etrafını asfalt kırıklarının bittiği bölgeye kadar kare şeklinde kazıyor, kapağı sıfırlıyor, yeniden asfaltlıyoruz. Bu arada tıkalı yağmur suyu ızgaraları ve kanalizasyon çukurlarını da açıyor, temizliyoruz."