BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.325,20
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Kanal İstanbul projesi ne zaman başlıyor Mehmet Cahit Turhan açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan son günlerin en çok tartışılan projesi Kanal İstanbul'la ilgili açıklamalar yaptı. Turhan, Kanal İstanbul projesi için ilk kazmanın 2020 yılında vurulacağı açıkladı.

Abone ol

Türkiye'nin son dönemdeki tek gündemi Kanal İstanbul...Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mega projelerinden biri olan Kanal İstanbul, muhalefet cephesinde tepkilere neden oldu.

CHP, HDP ve Saadet Partisi Kanal İstanbul'un yapılmaması için farklı fikirler ortaya attı. CHP, projeyi cinayet olarak nitelendirdi. HDP, projenin İstanbul halkına sorulmasını istedi. Saadet Partisi ise devletin buraya harcayacağı paranın haram olacağını savundu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, mega projeyle ilgili çok önemli bir açıklama yaptı.

Önümüzdeki yıl kazmayı vuracağız

Bakan Turhan, "Bugüne kadar bu konularda önemli mesafeler aldığımız ortada. Tabiri caizse ezberleri bozduk, hayalleri gerçek yaptık. Hayallerin gerçek olması herkesi sevindirirken, ezberleri bozulanlardan bugüne kadar çok da iyi şeyler duymadık. Bunu çok da önemsemiyoruz açıkçası. Çünkü biliyoruz ki önyargıları, ezberleri bozmak, atomu parçalamaktan daha zor. Ama olayın bir de şu yönü var.

İstanbul’un tüm hazırlıkları bitmek üzere

Hayata ezberleri üzerinden bakanlar, dünya ölçeğinde ses getiren her projemizi, her eserimizi engelleme girişiminden de geri durmadılar. Marmaray’da bunu gördük. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde, İstanbul Havalimanında bunları gördük. Şimdi de Kanal İstanbul projemizde bunu görüyoruz. Biliyorsunuz, İstanbul Boğazı’na alternatif sağlayacak mal ve can güvenliğinin teminatı olacak Kanal İstanbul’un tüm hazırlıkları bitmek üzere, inşallah önümüzdeki yıl yakında kazmayı vuracağız.

Depremi tetiklermiş diyenler tam bir kara mizah uyguluyorlar

Ancak ezberciler yine sahnede. Kanal İstanbul olursa, ‘şöyle sakıncaları var, deprem olur, şu olur, böyle zarar görür’ Bu gibi söylemlere kulak asmıyoruz. İşi, depremle irtibatlandıranlar ‘Kanal İstanbul deprem hatlarını tetiklermiş’ diyenler, tam bir kara mizah uyguluyorlar. Bir kısmının derdi çok daha başka, dertleri aslında samimi eleştiri değil. Dertleri siyasi prim elde etmek.

Ufkunuzu genişletmeye devam edeceğiz

Geçmişte, bunun birçok örneğini gördük. Siyaset ufukları da pratikleri de AK Parti hükümetlerinin eserlerini kötülemek üzerine kurulu, bunlar ne derse desinler, biz işimize bakacağız. İşimiz, milletimizin aşını çoğaltmak, yollarını aydınlatmak, yarınlarına güvenle çıkmasını sağlamaktır. Yapacak çok işimiz var. Hep birlikte bunları gerçekleştireceğiz inşallah. İnşaat sanayi bizim dönemimizde altın çağını yaşadı, yaşıyor. Önünüzü açmaya, projeler ortaya, ufkunuzu genişletmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Bir hafta içinde hem eşini hem evini kaybetti! 78 yaşında yarı felç sokakta kaldı
Foto Galeri Bir hafta içinde hem eşini hem evini kaybetti! 78 yaşında yarı felç sokakta kaldı Galeriye Gözat