BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.470,96
HABER /  GÜNCEL

Kanal D Haber, kan kaybında

Kanal D Haber, rakiplerinin iyice gerisinde kaldı. Son zamanlarda sürekli izleyici kaybeden Kanal D Haber, bunun nedenini arıyor. Tuna Serim, konuyu şöyle ele aldı:

Abone ol Tuna Serim, Kanal D Haber'in son zamanlar izleyici kaybetmesini ele alan bir yazı yazdı. Serim, "Kanal D Haber'e ne oldu?" başlıklı yazısında bu düşüşü şöyle değerlendirdi.

YAZI: Tuna SERİM
KAYNAK:
www.tercuman.com

KANAL D haberleri yıllardır Show TV haberleriyle çekişir, Kanal D'nin bazen Show Haber'i geçtiği bile görülür.

Son günlerde bu kanalın haber bülteninde büyük bir düşüş yaşanıyor. Kaç gündür izliyorum, eskisinden farklı değil ama uzun süredir hep ilk ona girmesine rağmen şimdilerde ancak yirmi dördüncü olabilmiş. Araştırdım, herkesle konuştum, gelen bilgiler üzerinde çalışırken bir şey dikkatimi çekti, değişen haberler değil, haber öncesiydi. Sihirli Annem dizisi haber öncesi yayınlanırken haberler öne taşınıyordu... Ellerinde yayınlayacak dizi kalmayınca haber gerilere düştü. Aynı durum Show Haber'in de başına geldi... Hayat Bilgisi dizisi haberlere güç veriyordu... Eldeki dizi bitince Serap Ezgü'yü oraya kaydırdılar. Fazla bir değişiklik yaşanmadı ama Kanal D, haber öncesine önce Kadının Sesi'ni, ardına da Omuz Omuza dizisini koymasına rağmen başarılı olamadı. Bu programlama hatası, Kadının Sesi'ne de zarar verdi... O da hiç olmadığı kadar gerilere düştü. Bu programın şimdiye kadar otuzüçüncü olduğu görülmemişti, hele izlenme yüzdesi... İyice kötü. Geçen haftalarda yüzde 27 oranında izleniyordu, şimdilerde yüzde 17.50. Kanal yöneticilerinin, hatalarını düşünmelere gerekiyor.

KANAL D Haber'den söz ettiğimize göre diğerlerine de bakalım. Show Haber yedinci, atv haber onikinci, Star Haber onbeşinci, Kanal D Haber yirmidördüncü, STV Haber elliüçüncü, TGRT Haber ellidördüncü, Flash TV Haber ellialtıncı, TRT Haber seksen dördüncü!