BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.496,27
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Kanada'dan sonra ABD'nin de başı Huawei ile dertte!

Geçtiğimiz günlerde Huawei yöneticilerinden Meng Wanzhou'nun Kanada hükümetine dava açması büyük ses getirirken, şimdi de ABD'nin başı derde girecek.

Abone ol

Çinli teknoloji devi Huawei'nin casuslukla suçlandığı ülkelerden biri olan ABD'nin bu öngörüsü, o markayı harekete geçirdi. Huawei, ABD hükümetinin engelleme kararının anayasaya aykırı olduğunu belirterek dava açmaya karar verdi.

Huawei CEO’su Guo Ping, yaptığı açıklamayla, ABD hükümetinin tavrının onlara başka bir şans bırakmadığını ve bu çekişmenin hem ABD hem de Çin’e zarar verdiğini söyledi.

Hırsızlıkla suçladı
Huawei, ayrıca ABD’yi serverlarını hacklemek ve emaillerini çalmakla suçlarken, hükümetin tavrının dünya çapında 5G teknolojisi rekabetinde şirketin ciddi yara almasına sebep olduğunu belirtti.

Huawei Baş Hukuk Müşaviri Dr. Song Liuping da açıklamasında “Huawei Çin hükümetinin sahipliği ya da kontrolü altında değildir ve şirketin çok güçlü bir güvenlik geçmişi vardır. ABD hükümetiyle tüm endişeleri gidermek amacıyla işbirliği yapmaya da hazırdır” dedi.