BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.435,71
HABER /  POLİTİKA

Ekrem İmamoğlu'ndan çarpıcı Erdoğan yorumu

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de katıldığı 'Çalar Saat' programında kendisini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verirken rakibi Binali Yıldırım'a da çağrıda bulundu.

Abone ol

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu 'Çalar Saat' programına konuk olurken gündeme ilişkin konularla alakalı açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu'na Küçükkaya, Erdoğan'ın sözlerini sorunca şu yanıtı verdi: 
-''Bu sözleri yadırgıyorum. Mahallede abiler vardır arabuluculuk yapar. Hatta bazen birleştirir. Cumhurbaşkanlığı da öyle bir mecra. Gerçek bilgilerle eleştirsinler sorun yok.'' 

Erdoğan ne demişti?

Geçtiğimiz günlerde Sancaktepe'de düzenlenen mitingde CHP'nin İBB adayı İmamoğlu'nu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söylemişti: -"CHP adayı çıkmış diyor ki 'İstanbul'da kültür merkezi yok'. Aday tanıtım toplantısını nerede yaptınız? Haliç Kongre Merkezi'nde. Bir tane kongre merkeziniz olsaydı gider orada yapardınız".

İşte İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar;

- İstanbul'un bütün ilçelerini dolaştık. Sorunları yerinde tespit edip, yerinde çözmeye çalışıyoruz. Çok mutluyum, çok güzel bir kampanya dönemi geçiriyorum. Kendi hayatımda yaşadığım şeyleri yaşatmaya çalışıyorum. Yüksek seviyede bir ilgi var.

''İnsanlar huzur istiyor''
- Kendimi temsil ediyorum, neyse oyum. Sabırlıyımdır. Kalabalığa konuştuğum zaman insanlar huzur, mutluluk istiyor. İnsanların gündeminde keyifli huzurlu bir yönetici arayışı var. Herkes evine moralli gitse hoş olmaz mı?

''Gerçek bilgilerle eleştirsinler sorun yok''
- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirdiği sözleri yadırgıyorum. Mahallede abiler vardır. Arabulucluk yapar. Hatta bazen birleştirir. Cumhurbaşkanlığı da öyle bir mecra. Kendilerine de söyledim. Sizden oy istiyorum dedim. Kendi tercihleri. Gerçek bilgilerle eleştirsinler sorun yok.

''Son aylarda ekonomi ve yoksulluk en ciddi sorun''
- Sıkça araştırma yapan birisiyim. Anketlerde ilk sırada ulaşım, tafik vardı. Son 5-6 aydır, yoksullukla ekonomik bütün istatisklerde ilk sırada yer alıyor. Ciddi bir yoksuzluk var. CHP'nin yönetmediği ilçeleri gezdim. Derin bir yoksulluk yaşnıyor. İnsanlarımız çok hızlı bir göçle İstanbul'a geldi. Kadının çalışmaması bir de bunun üstüne işsizlik eklendi. Şu anda 4 gençten birisi işsiz. 100 kişinden 20'i işsiz. İnsanların cebinde para yok. 

''Yoksulluk yok beka sorunu var demekle olmuyor''
- Ne Cumhubraşkanı Erdoğan'ın bunu konuşması doğru ne de bizim. Gündem buysa Erdoğan, bunları konuşuyorsa, biz de yoksulluktan nasıl kurtuluruzu anlatıyorsak sıkıntı. Bir an önce bu süreçten kurtulalım. Yoksulluk yok beka sorunu var demekle olmuyor.

''İnsanları kuyrukta bekletmeyeceksiniz''
- Sosyal yardımları arttırmaya geliyoruz. Çok geniş bir tarım politikamız var. Tanzim satış anlayışını desteklemeyceğiz. İnsanları rencide etmeyeceğiz. Tanzim satış kültürü eski bir kültürdür. İnsanları kuyrukta bekletmeyeceksiniz.

''Önceliğimiz kent yoksulluğunu çözmek''
- 500 bin öğrenciye eğitim desteği vereceğiz. Okullarda kumanya desteği vereceğiz. 16 milyonun insanın parasını 16 milyonluyla paylaşacağım. Suyu da ucuzlatıyoruz. Gençlere ulaşımda indirim yapacağız. Önceliğimiz kent yoksulluğunu çözeceğiz.

''İstanbul'da bölge istihdam merkezleri kuracağız''
- Beylikdüzü'nde ihtiyaç sahipleri için 'Dost Eller' mağazası kurduk. İhtiyacı olan aileler marketlere gidip kartlarını verip alışveriş yapacak. Kurduğumuz sistemle 4 yılda 4 bin kişiyi istihdam ettik. İstanbul'da bölge istihdam merkezleri kuracağız.

Binali Yıldırım'la bir TV programına çıksak, İstanbul'u konuşsak. Ben varım birlikte çıkmaya. Binali Yıldırım'la ekrana çıkarım.

''Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim performansımdan mutlu oluyordur''
- Hangi iktidar ömür boyu görevde kaldı ki. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim performansımdan mutlu oluyordur herhalde. Herkes kendisine verilen görevi yerine getirmeli. Herkes gelip geçici. Siyaset bir görev, bir günde bırakacakmış gibi yapacaksınız.

''Sağ ile sol arasında köprü olmalısınız''
- Biz kazanacağız. Korna çalmak, bağırmak asla olmayacak. Biz İstanbul'da birine karşı seçim kazanmayacağız. 16 milyonun insanın kalbini kazanacağız. Şehirde bir huzur başlayacak. Bana oy vermeyen insanların bile 'iyi ki seçildi' demesini beklerim. Var ile yok. Sağ ile sol arasında köprü olmalısınız.

''EYT'ye duyarsız kalmak yanlış''

- Seçimlerde çok sürpriz olacak. Birinci gündem ekonomi olacak. EYT ciddi bir sorun. İnsanlar iş bulamıyor, yaşlarından dolayı sorun yaşıyorlar. Meclis'te önerge verdik ama reddedildi. Bu konuya duyarsız kalmak yanlış.

''Binali Yıldırım'dan daha tecrübeliyim''
- Siyaset dili kesinlikle yenilenmeli yoksa halk sizi cezalandırır. Belediyeclikte tecrübeli birisiyim. Üreten bir insanım. Bugüne kadar ortak akıl fikirle yürüdüm. Belediye başkanlığında Binali Yıldırım'dan daha tecrübeliyim.

''Sayın Yıldırım, söylediklerini inanarak söylemiyor''
- Tarım çok önemli. Ben tarım çocuğuyum. Böyle bir hayatta büyüdüğüm için tarımın ne demek olduğunu iyi bilirim. Bu kentin 150 köyü var ama üretemiyor. Tarım ve hayvancılığı destekleyeceğiz. Halk ekmeği gibi halk süt olacak. 20 yıl ne yaptınız bu memleket için. Yarın deprem olsa ne yapacaksınız. Sayın Yıldırım, söylediklerini inanarak söylemiyor. İstanbul bizimle birlikte nefes alacak. 2024 metro ağını 630 km'ye çıkaracağız.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Çok konuşulan ORC anketi İstanbul İzmir Eskişehir Antalya Adana sonuçları
Foto Galeri Çok konuşulan ORC anketi İstanbul İzmir Eskişehir Antalya Adana sonuçları Galeriye Gözat