BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.432,33
HABER /  GÜNCEL

Kamudan ihraçlara dava yolu açılıyor iki mahkeme belli oldu

İlk kararlarını açıklaması beklenen OHAL Komisyonu çalışmalarına devam ederken, komisyonun kararlarına karşı yapılacak itirazlara bakacak mahkemeler belli oldu.

Abone ol

HÂKİMLER ve Savcılar Kurulu ( HSK) 1. Dairesi tarafından OHAL Komisyonundan çıkacak kararlara itirazlar için Ankara’da 19. ve 20. İdare Mahkemeleri kuruldu.

3 ER ÜYE ATANDI

Her iki mahkemeye başkan ve 3’er üye atandı. OHAL İnceleme Komisyonu, kısa sürede ilk kararlarını verecek. Bu kararlara itirazları ise kurulan yeni mahkemeler sonuçlandıracak.

Basın yayın organlarında yer alan haberlere göre, kanun hükmünde kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilenlerin, bursu kesilen öğrencilerin, rütbeleri alınan emekli güvenlik personelinin, kapatılan kurum ve kuruluşların itirazlarını değerlendirecek olan OHAL İnceleme Komisyonu’na başvuru süreci geçen ay tamamlanmıştı.

OHAL İnceleme Komisyonu’nun kurulmasına ilişkin KHK’da, komisyonun kararlarına karşı yapılacak itirazlara bakacak mahkemelerin HSK tarafından belirleneceği hüküm altına alınmıştı.

DAVALAR İKİ MAHKEMEDE AÇILACAK

Önceki gün toplanan HSK 1. Dairesi, bu kapsamda Ankara’da iki yeni idare mahkemesi ihdas ederken, 19. ve 20. İdare Mahkemeleri kuruldu. Her iki mahkemeye başkan ve 3’er üye atandı. OHAL İnceleme Komisyonu, incelemelerini dosya üzerinden yaparak başvurunun reddine veya kabulüne karar verecek.

İtirazı reddedilenler HSK tarafından belirlenen Ankara 19. ve 20. İdare Mahkemelerinde dava açabilecek. OHAL kapsamında yayımlanan KHK’larla ihdas edilen işlemlere ilişkin yargı yolu açılmış olacak.