BIST 10.341
DOLAR 32,32
EURO 34,73
ALTIN 2.402,05
HABER /  GÜNCEL

Kamer Genç'ten ölüm orucuna destek

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, kardeşinin mezarının bulunması için ölüm orucu başlatan Hüsnü Yıldız'ı ziyaret etti.

Abone ol

CHP Tunceli milletvekili Kamer Genç, Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde 1997 yılında çıkan çatışmada öldürülerek, toplu mezara gömüldüğünü iddia ettiği kardeşi için ölüm orucuna başlayan Hüsnü Yıldız'ı ziyaret ederek destek verdi.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Çemişgezek İlçesi'nde, 1997 yılında Aliboğazı mevkiinde çıkan çatışmada öldürülen 19 PKK'lı ve 2 DHKP-C'li arasında yer alan kardeşi Ali Yıldız'ın cenazesinin bulunup kendilerine verilmesi için ölüm orucu başlatan Hüsnü Yıldız'ı ziyaret etti.

Şehir merkezindeki Yeraltı Çarşısı üzerinde kurduğu çadırda, ölüm orucunun 51'inci gününe giren Yıldız'ı ziyaret eden Genç, Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyelerinin toplu mezarların açılması için başlattığı imza kampanyasına da destek verdi.

Kamer Genç ile sohbet eden Yıldız, "Devlet 14 yıl önce kardeşimi 19 kişi ile birlikte öldürerek toplu mezara gömmüş. Cenazemizi almak için defalarca yasal başvuru yaptık. Bütün başvurularımız çevrildi ve takipsizlik kararı verildi. 14 yıl önce kardeşimi öldürüp ailesinden gizli gömen yetkililerden şikayetçiyim. Ben de mezar açılıncaya kadar eyleme devam edeceğim ve ölüm orucunu sürdüreceğim" dedi.

Genç: "1938'de de yaptılar"

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ise, eylemi desteklediğini ve cenazenin mutlaka aileye verilmesi gerektiğini söyledi.

Genç, 1938 yılında Dersim'de 'Katledilen' ve idam edilen birçok insanın hala mezarlarının gizli tutulduğunu belirterek şöyle dedi: "Buradan yetkililere sesleniyorum. Gerek 1938 yılında idam edilen Dersimliler, gerekse çatışmada öldürülen Ali Yıldız'ın mezar yerlerinin bulunup açılması için gerekli herşey yapılmalı. İnsanlar kendi mezarlarının başına gidebilmeli ve yakınlarının mezar yerlerini bilmeli. Bu insanlık görevidir. Cenazenin aileye verilmesi ve mezar yerlerinin belli olması bir insani görevdir. Yetkililer acilen bu konuda adım atmalı ve bu insani talebi yerine getirmeli. Bu aile de gidip bir mezar taşında, mezarına sahip çıkabilme özgürlüğüne kavuşmalıdır."