BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.397,28
HABER /  POLİTİKA

Kamer Gençten eylem kararı

Kamer Genç, Meclis İçtüzüğü taslağına tepki göstererek, konunun komisyonda görüşülmeye başlanması halinde Genel Kurul’da oturma eylemi yapacağını söyledi.

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- TBMM Genel Kurul’nda yaptığı muhalefet ve sürekli söz istemesiyle AKP’lileri ve TBMM başkanvekillerini adeta çılgına çeviren Tunceli bağımsız Milletvekili Kamer Genç, konuşma sürelerini de sınırlayan yeni içtüzük taslağına karşı. İktidar ve muhalefetin ortak çalışmasıyla hazırlanan taslağın komisyonda görüşülmeye başlanması halinde Genel Kurul’da oturma eylemi yapacağını söyleyen Kamer Genç, eylem yapmaya kararlı olduğunu söyledi.

CHP ve MHP’den taslaktaki imzalarını çekmesini isteyen Genç, “Salih Kapusuz kurnaz bir arkadaş, muhalefeti öyle bir oyuna getirdi ki bu teklif parlamentonun kapısına kilit vuracak” dedi. Genç, İçtüzüğün değiştirilmesi halinde hiçbir bağımsız milletvekilinin Meclis kürsüsüne çıkamayacağını söyledi.

YEDİLER İÇTİLER YASAK GETİRDİLER
Genç, İçtüzük Uzlaşma Komisyonu üyelerinin birçok Avrupa ülkesini gezdiğini belirten Genç “Gezdiler, yiyip içtiler, eğlendiler, harcırahlarını da aldılar. Bu Salih Kapusuz biliyorsunuz kurnaz arkadaşlarımızdan birisidir. Bunların hepsini de oyuna getirdi, öyle bir tüzük teklifini getirdi ki, neredeyse parlamenter rejimden dönerek parlamentonun kapısına kilit vurma noktasına getirdi. Avrupa parlamentolarında böyle bir parlamento düzeni yok” diye konuştu.

BAĞIMSIZLAR KONUŞAMAZ
İçtüzük değişikliği teklifinde bağımsız milletvekillerine konuşma süresi olarak 10 dakika süre tanındığını, bunun da iki bağımsız milletvekili tarafından kullanılmasının öngörüldüğünü kaydeden Genç, bu düzenlemenin kabul edilmesi halinde hiçbir bağımsız milletvekilinin Meclis kürsüsüne çıkamayacağını ileri sürdü. Genç şunları söyledi:

“10 dakikadan az konuşmaları milletvekili yerinden yapabilecek. Bu ne demektir? Bundan sonra hiçbir bağımsız milletvekili TBMM kürsüsüne çıkamaz demektir. Sen kimsin? Bir milletvekilini kürsüye çıkarmamak en büyük halt işlemek demektir. Bunu getiren arkadaşlara soruyorum; hangi demokrat kafayla bunu getiriyorlar? Zaten Ali Topuz bilinen bir kişi, geçmişte hokus pokus Ali Topuz. Salih Kapusuz da onun benzeri. Diğerleri de herhalde içtüzükten anlamıyorlar. TBMM’yi işlevsiz hale getiren bir içtüzük değişikliğini getiriyorlar.”

GENÇ KONUŞMASIN DİYE
Genç, kendisi Meclis’te konuşmasın diye içtüzük değişikliği yapıldığını da savundu. Genç, “Benden bu kadar korkuyorlarsa gelsinler yalvarsınlar konuşmayım” dedi. İçtüzük değişikliği teklifinin “faşist” bir yönetimi getireceğini kaydeden Genç, teklifin komisyonda görüşülmeye başlanması halinde Genel Kurul’da oturma eylemi yapacağını ve bütün gün Genel Kurul’dan çıkmayacağını söyledi.