BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kamer Genç rektörü fena bombaladı!

CHP Milletvekili Kamer Genç, katıldığı törenden ayrılırken Prof. Dr. Durmuş Boztuğ ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü sert bir dille eleştirdi

Abone ol

Tunceli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'nı çelenklerin konulmasıyla başlayan törenlere, CHP Milletvekili Kamer Genç, Vali Mustafa Taşkesen, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Harun Ocaklı, Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Daha sonra Atatürk Stadyumu'nda devam eden kutlamalarda, Kürtçe Şemame adlı müzik eşliğinde, rengarenk giysili öğrenciler gösteri yaptı.

KAMER GENÇ REKTÖR BOZTUĞ'U ELEŞTİRDİ

Renkli gösterilere sahne olan tören ve öğrencilerin gösterilerinden sonra geçit töreni öncesi final gösterisinde de öğrenciler dev Atatürk Posteri ve Türk Bayrağı açtı. Bir süre protokolde gösterileri izleyen CHP Milletvekili Kamer Genç, tören alanından ayrılırken, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü sert bir dille eleştirdi.

Daha önce Rektör Prof. Dr. Boztuğ'u ziyaret ettiğini hatırlatan CHP'li Genç, "O'nu ziyaret ettiğimde Prof. Dr. Boztuğ bana, Cumhuriyet Halk Partisi'nin değiştiğini belirterek, 'Atatürk ilkelerini ve laikliği ağzına almıyor ve gayet çağdaş bir parti oldu' dedi. Ben o zaman tepki göstermemiştim. Ama şimid 23 Nisan törenlerine çelenk gönderiyor ne kendisi, nede yardımcısı gelmiyor, çelengi bırakacak kimse yok. Bu ne demektir? 23 Nisan'a ve TBMM'nin milli egemenlik ruhuna karşı bir rektör. Bana göre rektör suç işliyor ve bu yüzden görevden alınması gerekir" dedi.

REKTÖR TARİKAT ÜYESİ, HERHALDE FETHULLAH GÜLEN İLE GÖRÜŞÜYOR

Üniversitenin çelengini anıta bırakacak kimse olmayınca vali ve diğer yetkililere seslendiğini anlatan CHP'li Genç, Rektör Boztuğ'un tarikat üyesi olduğunu ileri sürerek, "Yüksek sesle bu rektör Cumhuriyet'e ve Cumhuriyet kurumlarına karşıdır diye seslendim ama kimseden ses gelmedi. Zaten rektörün burasıyla bir ilgisi yok. Bunun bir tarikat mensubu olduğu açıkça ortada. Gelip burada tarikatın kurallarını uygulamaya çalışıyor. Bana göre rektör Cumhuriyete ve Cumhuriyet devrimlerine karşı büyük suç işliyor. Zaten Cumhuriyeti ve devrimlerini benimseyemeyen birinin rektörlük makamında kalması bile büyük bir hata. Zaten biliyorsunuz Edirne'de bir rektör de 'Hıristiyanlar cennete gider, Aleviler gidemez' demişti. Görüyorsunuz, Türkiye'de üniversitelere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün atadığı rektörlerin kalitesi bu. Törenlere neden katılmadı ve yurt dışı gezileri ile ilgili soru önergesi vereceğim. Özellikle ABD'ye çok sık gidiyor. Herhalde Fetullah Gülen ile görüşüyor. Benim de dikkatimi çekti. Çok sık yurtdışına gidiyor, bir sürü harcama yapıyor. Yurt dışı harcamalarını da soracağım" şeklinde konuştu.