BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Kamer Genç de sindiremiyor

Kamer Genç Gül'e karşı.. Renkli siyasetçi muhalefete çağrıda bulundu.

Abone ol

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, ''Halk, AKP'nin tek başına cumhurbaşkanı seçmesini istemiyor. Muhalefet partileri, tavırlarını bir kez daha düşünmelidir'' dedi.

Genç, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, MHP ile DSP'ye cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tur oylamasına katılmamaları çağrısında bulundu. Referandumun kabul edilmesi halinde Anayasa değişiklik teklifinin geçici 19. maddesinde, 11. Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesinin öngörüldüğünü belirten Genç, Mecliste başlatılan cumhurbaşkanı seçim sürecinin derhal durdurulması gerektiğini söyledi.

Milletvekillerinin üzerine yemin ettikleri Anayasa'ya sadık kalmaları gerektiğini ifade eden Kamer Genç, ''Seçimlerde halk, AKP'ye cumhurbaşkanı seçmek için yeterli sayıyı (367) vermedi. Demek ki halk, AKP'nin tek başına cumhurbaşkanı seçmesini istemiyor.

Muhalefet partileri, tavırlarını bir kez daha düşünmelidir. Muhalefet partilerin ikinci tur oylamaya girmemesi halinde AKP tek başına cumhurbaşkanı seçemez. MHP ile DSP'nin Meclise girmemesi halinde cumhurbaşkanı seçilmez. Böylece referandum sonucuna göre 11. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine gidilir'' diye konuştu.