BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Kamalak'a göre terörün temeli

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak'a göre terör ve yolsuzlukların temelinde eğitim sistemi yatıyor.

Abone ol

SP Genel Merkezinde düzenlenen il başkanları toplantısının açılışında konuşan Kamalak, Van'daki depremin ardından bölgeye yaptıkları ziyarette, eski binalar ayakta kalırken, daha çok yeni binaların yıkıldığı tespitini yaptıklarını söyledi.

Bu durumun, yapıların denetlenmemesinin yanı sıra manevi değer yoksunluğundan kaynaklandığını ileri süren Kamalak, şöyle konuştu:

''Müteahhit, 'gelsin de nereden gelirse gelsin' diyor. Önce ahlak ve maneviyat. Bunlara önem veren bir zihniyetin görevinde suistimalde bulunması, harama el uzatması mümkün değil. Terörün ve yolsuzlukların temelinde eğitim sistemi yatmaktadır. Terör ve depremle ilgili olarak eğitim sistemi gözden geçirilmeli. Çöken binaları inşa edenler bu sistemin eğitiminden beslenmiş, milli eğitimin okullarında yetişenlerdir, teröre bulaşanlar da öyle. Terörü fideleyen, yetiştiren sistemin kendisidir. Dış devletler terörü destekliyor ama Ankara'da bomba patlatan yabancı uyruklu mu?''

Kamalak, anayasa çalışmalarına da değinerek mevcut anayasanın darbe ürünü bir vesayet anayasası olduğunu öne sürdü. Yapılacak anayasanın dürüstlük ve samimiyet temeline dayalı demokratik, adil ve özürlükçü olması gerektiğini kaydetti.

Milletvekillerinin meclisteki yemin şeklinin de değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Kamalak, ''Yemin, yemin edenin vicdanına baskı yapmalıdır'' diye konuştu.