BIST 10.192
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.393,75
HABER /  GÜNCEL

CHP'li İnce Erdoğan'a sert çıktı

CHP Grup Başkavekili Muharrem İnce cumhuriyet kutlamalarını iptal eden Başbakan Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi.

Abone ol

"Cumhuriyet Bayramı törenleri eğlence değildir. Cumhuriyet Bayramı'nın kutlanması bir düğün değildir'' diyen CHP'li İnce, Erdoğan'ın genelgesini tanımadıklarını açıkladı.

İnce, Yalı Caddesi'ndeki irtibat bürosunda gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Bayramı törenleri ve kutlamalarının iptal edilmesine tepki gösterdi.  

ONUN MEMURU DEĞİLİZ

Cumhuriyeti kutlamak için izin almak zorunda olmadıklarını dile getiren İnce, ''Geldiğimiz noktada artık AKP'nin takiye yapmadığını, cüretkar olduklarını görüyoruz. Biz Cumhuriyeti sevenler olarak Cumhuriyeti sevmeyenlerden izin almak zorunda değiliz. Biz bu Cumhuriyeti kutlamak için Tayyip Erdoğan'dan izin almak zorunda değiliz. Onun genelgesi onun olsun. Onun genelgesini filan tanımıyoruz biz. Onun memuru da değiliz, askeri de değiliz'' diye konuştu.

BAŞBAKAN BAKANIN DÜĞÜNÜNE GİDİYOR

İnce, ''Cumhuriyet Bayramı'nın bir eğlence olmadığını'' ifade ederek, şöyle devam etti:

''Acılarımız üzerinden Cumhuriyet düşmanlığı yapıyorlar. Acılarımız üzerinden Cumhuriyetle hesaplaşmak istiyorlar. Resepsiyonu iptal ettiklerini anladık. Cumhuriyet Bayramı törenleri eğlence değildir. Cumhuriyet Bayramı'nın kutlanması bir düğün değildir. Başbakan, bakanının düğününe gidiyor, Cumhurbaşkanı bir gazetenin resepsiyonuna gidiyor. 3 tane düğüne gittiler bu arada. Şen şakrak, şamata düğün serbest, Cumhuriyet Bayramı yasak. Bunlar fırsatçıdır.''

Yalova'nın depremi yakından yaşamış bir kent olduğunu, Van'daki depremi de en iyi şekilde anladıklarını belirten İnce, şöyle konuştu:

''Biz Van'daki yaşamını yitiren kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara şifa, ailelere baş sağlığı diliyoruz. Bu acılar bizim içerimizdedir. Tam da şehitlerimizin günüdür bu. Bağımsızlığımızın, birliğimizin beraberliğimizin günüdür. Bu Cumhuriyeti kurmak için bu Cumhuriyeti korumak için verdik o şehitlerimizi. Şehitlerimiz bundan rahatsız olmaz, tam tersine şehitlerimizin günüdür bugün, onları anmak, bayramda coşkuyla sokaklarda, stadyumlarda olmak hepimizin görevidir. Ama gerçek yüzlerini ortaya koyduklarını milletimiz de görüyor, bunun da hesabını soracaktır.''

Muharrem İnce, daha sonra partililerle Yalova Halk Pazarı'nı gezerek bayrak dağıttı, pazar esnafı ve vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.