BIST 10.538
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,01
HABER /  GÜNCEL

Maria Sharapova Bakan Kılıç'ı kızdırdı

Sakatlığını ve etrafta dolaşan boş köpekleri gerekçe göstererek turnuvadan çekilen Rus tenisçi Sharapova'ya Suat Kılıç tepki gösterdi

Abone ol

Temel atma törenleri için kente gelen Bakan Suat Kılıç, ilk olarak Bolu Valiliği’ni ziyaret etti.

Suat Kılıç, sakatlığını ve köpeklerin sürülerle kentte gezmesini gerekçe göstererek şampiyonadan çekilen ünlü tenisci Maria Sharapova’ya tepki göstererek, şöyle konuştu:

SUDAN BAHANELER

"Sakatlığı yada performansının düşüklüğü nedeniyle Türkiye’yi kabahatli ülke olarak görüyorsa bu noktada bizim bir kabahatimiz yok. Dünyanın hiç bir yerinde göremeyecekleri kadar da nitelikli bir tenis izleyicisi önünde salona çıktılar. Öyle ’Sokakta köpek gördüm’ gibi Türkiye’ye yönelik eleştiriler yapmak doğru değil değil. Bu ülkede her canlının yaratılmış olmaktan dolayı yaşama hakkı var. Herhangi bir nedenle Dünya Kadınlar Tenis Şampiyonası’nın üzerine gölge düşürmek ve sudan bahanelerle 2020 olimpiyatlarına aday olan Türkiye’nin imajını bozmaya yeltenmek kesinlikle haksız bir tavırdır."

REKTÖRE SİTEM

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Yemekhane binası temel atma töreni için İzzet Baysal Tıp Fakültesi Morjoloji binasındaki programa katılan Bakan Kılıç, kürsüye çıktığında kapının önünde bekleyen öğrencilerin salona girmediği takdirde konuşmasına başlamayacağını söyledi. Salonun boş olduğunu gören Bakan Kılıç, Rektör Prof.Dr. Hayri Coşkun’a "22 bin üniversite öğrencisini çatısı altında barındıran bir üniversitenin yüzde birine bile tekabül edecek sayıda bile gençlerimiz şu an bu salonda değil, bundan dolayı üzüldüm. İyi organize olamadığımızı düşündüm. Rektörümüze de bunu alenen ve açık açık ifade ediyorum" diyerek sitemde bulundu.