BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,85
ALTIN 2.428,80
HABER /  DÜNYA

KAMALAK, ÇÖZÜM SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, çözüm sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Terörü destekleyen faktörler yok edilmed...

Abone ol

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, çözüm sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Terörü destekleyen faktörler yok edilmeden, finans kaynakları kurutulmadan ve terörün sebepleri ortadan kaldırılmadan süreç başarılı olmaz” dedi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin yeni il başkanlığı binasının açılışını gerçekleştirmek üzere Uşak’a geldi. Parti binası açılışında gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Kamalak, terörün bitmesini istediklerini belirterek şöyle konuştu: “Dualarımız ve gayretlerimiz terörün bitmesi içindir” Çözüm sürecinin başarıya ulaşabilmesi için İslam kardeşliğinin şart olduğunu kaydeden Mustafa Kamalak, “Terörü bitirmek için kardeşlik hukukunun gereği yapmalıyız” diye konuştu.
Çözüm sürecini destekleyip desteklemedikleri şeklindeki soruya “Duamız ve gayretimiz sürecin başarıya ulaşması içindir” diyen Kamalak, “ Bunu söylerken hükümete ve sürece dahil olanlara dikkat edin uyarısını da yapıyoruz. Çünkü terörü doğuran sebepleri ortadan kaldırmadan, terörü besleyen faktörleri yok etmeden, terörün finans kaynaklarını kurutmadan, terörü silahlandıran çevreleri etkisiz hale getirmeden terörü önlemek mümkün değil. Bu etmenler ortadan kaldırılmadan yürütülen süreç başarıya ulaşmaz” şeklinde konuştu.
Terörist başı Abdullah Öcalan’ın 21 Mart’taki mesajından bu yana hiçbir teröristin silah bırakmadığını anlatan Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aradan bir ay geçti silah bırakanı duymadık. Silah bıraksa ne olacak hiçbir şey olmaz. Çünkü silahı sağlayanlar içeride değil dışarıda. Silahı sağlayanlar dış güçler. Terörü bitirmek için İslam kardeşliğini geliştirmemiz gerekiyor. Tek başına İslam kardeşliği kavram olarak sorunun çözümüne yeterli de olmaz. Kardeşliğin gereğini yapmamız lazım. Kardeşliğin gereği, samimiyet, yatırım ve bölgenin ekonomik yapısının güçlendirilmesidir. İslam kardeşliği kavramının içinin doldurulması, kardeşlik hukukunun yerine getirilmesi gerekiyor”
Çözüm sürecinde görev alan akil insanlar hakkındaki görüşlerini de ifade eden Mustafa Kamalak, şunları söyledi: “Akil insanlar; toplumumuzun yetiştirdiği, değer verdiği sanatçılar, bilim adamları ve yazarlar düşünürlerden oluşuyor. Tabiî ki bu sorun, bu terör, akan kan ülkenin yetiştirdiği akil insanları rahatsız ediyor. Sorunun çözümü için görev almış olmalarını takdir ve saygıyla karşılıyoruz.”
(İHA)