BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.422,06
HABER /  GÜNCEL

'W' harfi özgürlüğüne kavuştu

Nevruz için verdiği ilanda 'V' yerine 'W' harfini kullanmakla suçlanan ve 2006 yılında toplatılan Kuzey Doğu Anadolu Gazetesi'nin o günkü sayısı okuyucu ile buluştu.

Abone ol

Ardahan'da Demokratik Toplum Partisi'nin Nevruz Bayramı için verdiği ilanda 'V' yerine 'W' harfini kullanmakla suçlanarak 2006 yılında toplatılan Kuzeydoğu Anadolu Gazetesi'nin o günkü sayısı, 7 yıl sonra okuyucu ile buluştu.

DTP'nin 'Newroz Şölenine Davet' başlıklı ilanı 18 Mart 2006'da Kuzeydoğu Anadolu Gazetesinde yayımlandı. İlanda "Newroz, savaşa karşı kutsal bir barışı, şovenizme ve milliyetçiliğe karşı kardeşliği, baskı ve inkara karşı, emeği savunanların bayramıdır. Dili, dini farklı olsa da Newroz senin de bayramındır" ifadeleri yer aldı.

Ancak 'Newroz' kelimesindeki 'W' harfi savcılık tarafından 'sakıncalı' bulununca aynı gün basılan 261 gazete polis tarafından matbaadan alındı.Gazeteler aradan 7 yıl geçtikten sonra gazete sahibi Selmi Yılmaz'a yine polis tarafından tutanakla teslim edildi. Kuzey Doğu Anadolu gazetesi sahibi Selmi Yılmaz, polislerin tekrar matbaaya geldiklerinde endişelendiğini söyleyerek "7 yıl önce polisler matbaaya gelerek gazete dağıtılmamasını söylediler. Matbaada bulundan gazetelere de alarak götürdüler.

İlanda kullandığımız bir 'W' harfi tehlikeli bulundu. Yıllardır süren bu davayı ben bile unutmuştum. Ama önceki gün yine polisler geldi ve gazeteleri bana tutanakla verdiler. Barış süreci ile birlikte 'W' harfi özgürlüğe biz de gazetelerimize kavuştuk" diye konuştu. Selmi Yılmaz daha sonraki sayıların içine toplanan gazeteyi koyarak okuyucularına gönderdi.