BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,94
ALTIN 2.446,74
HABER /  DÜNYA

BAKAN KILIÇ, AFRİKALI GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Biz Afrika’ya petrol ya da doğalgaz, altın veya değerli taşlar penceresinden bakmıyoruz" dedi.<br/>Bak...

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Biz Afrika’ya petrol ya da doğalgaz, altın veya değerli taşlar penceresinden bakmıyoruz" dedi.
Bakan Kılıç, Nijer, Gabon ve Senegal gibi Afrika ülkelerinden gelen 40 genci makamında kabul etti. Kabulde konuşan Kılıç, Türkiye’de çeşitli ziyaretlerde bulunan Afrikalı gençlerle bir araya gelme imkanı sağlayan Başbakanlık Kamu Diplomasi Koordinatörlüğü’ne teşekkür etti. Afrikalı gençlere, "Sizlerle birlikte Türk gençleri arasında önemli köprüler kurulacak" diyen Kılıç, "Kurulan bu köprüler geleceğe yönelik bütün hayallerimizin gerçekleşmesine imkan sağlayacak. Çok güzel hayallerimiz var, çok insani yaklaşımlarımız var, insanlığın ve başta kendi sorunlarımızı çözeceğimize yönelik kuvvetli inançlarımız var" şeklinde konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrika ziyaretini hatırlatan Kılıç, şöyle devam etti:
"Sizin geldiğiniz ülkelere başkalarından çok farklı yaklaşıyoruz. Sayın Başbakan Afrika’daki seyahatleri boyunca size bakış açımızı ifade etti. Biz Afrika’ya petrol ya da doğalgaz, altın veya değerli taşlar penceresinden bakmıyoruz. Biz sizin ülkelerinize, oradaki yaşayan kardeşlerimizle yakınlaşmamız gerektiği düşüncesiyle bakıyoruz. Günden güne bu bağların kuvvetlenmesi hepimizin ortak hayali. Bugünkü ziyaret önemli bir başlangıç oldu. Bundan sonra da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygulanan projelerde sizleri de aramızda görmeyi arzu ederiz."
Bakan Kılıç, Afrikalı gençleri yaz aylarında düzenlenen kamplara davet etti. Daha sonra gençlerin sorularını cevaplayan Kılıç, Afrikalı gençlerden, birbirine tarihsel bağlarla bağlı olan halkların gençleri arasında sağlıklı iletişim köprüleri kurabilmek olduğunu belirtti. Afrikalı bir gencin, "Türk gençliğinin Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan beklentisi nedir, genç istihdamı konusunda ne gibi çalışmalar yaptınız?" yönündeki sorusuna Kılıç, "Bakanlığımızın amacı Türkiye’de gençlik politikalarını oluşturmak ve uygulamak. 2 yıl öncesinde de gençlikle ilgili elbette hükümetimizin çalışmaları vardı ama günümüz dünyasında gençlere yatırım yapmayı hep düşündük" karşılığını verdi.
Bakan Kılıç, ziyaretin ardından Afrikalı gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Kamu Diplomasi Koordinatörlüğü tarafından "Gençlik Köprüsü" programları kapsamında Türkiye’ye davet edilen gençler, 5 gün boyunca İstanbul ve Ankara’da çeşitli kurumlan ziyaret ediyor ve birçok uzman, akademisyen, bürokrat ve siyasetçiyle görüşme fırsatı bulacak. Türkiye’deki Afrika gündeminin önemli bir halkasını oluşturan "Gençlik Köprüsü" programına bu yıl Nijer’den 23, Gabon’dan 11 ve Senegal’den 6 genç katıldı.
(İHA)