BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

CUMHURBAŞKANI GÜL, ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ’NDE TEMEL ATMA TÖRENLERİNE KATILDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Muş Alparslan Üniversitesi’nde temel atma törenlerine katıldı.<br/>Sabah saatlerinde Muş’a gelen Abdullah Gül, a...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Muş Alparslan Üniversitesi’nde temel atma törenlerine katıldı.
Sabah saatlerinde Muş’a gelen Abdullah Gül, akşam saatlerinde Muş-Kulp karayolu üzerindeki Alparslan Üniversitesi’ne geçti. Burada öğrenciler tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan Abdullah Gül, ardından Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Ali Çınar ve Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç ile birlikte kongre ve kültür merkezinin temelini attı. Temel atma töreninin ardından kendisini karşılayan öğrencilerle sohbet eden Gül, kendi adına düzenlenen ve 10 bin fidanın dikildiği hatıra ormanına bir adet fidan dikerek can suyunu verdi. Ardından Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç’ın makamına geçen Gül, burada brifing aldı. Brifing öncesi kısa bir açıklama yapan İnanç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü üniversitede ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Abdullah Gül ise, Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç’ın eski öğrencisi olduğunu belirtti.
Basına kapalı olarak devam eden görüşmenin ardından Abdullah Gül’ün akşam saatlerinde kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yemekte bir araya gelmesi bekleniyor.
(İHA)