BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  SPOR

Kalliden revizyon sinyali

Galatasaray teknik direktörü Feldkamp, Ocak ayında operasyon olacağını söyledi

Abone ol

Galatasaray'ın tecrübeli teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp, gündemi meşgul eden konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bugünkü antrenman öncesi oyuncularıyla yaptığı toplantının detayları sorulan Alman hoca, GS TV'nin stüdyosunda yaptığı konuşmalarda "Bu tip toplantılarda aramızda olan görüşmelerin dışarıya yansıtılmaması gereken şeyler olduğu için şu an pek bir şey paylaşmak istemiyorum" derken sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her şeyden evvel Pazar günü bir maçımız var. Bu tip konuşmalarda toplantılarda bazı şeyleri gizlemek değil amaç. Çünkü Pazar günü çok zor bir maçımız olduğu için onun zamanlamasını çok iyi yapmamız gerekir."

Teknik direktör Feldkamp ağır zeminin oyunlarını bozup bozmadığı yönündeki soruya ve fizik-kondisyonlarının eksik olduğu yönündeki eleştirilere ise şu cevabı verdi:

"Koşullar iki takım için de aynıydı. Saha ile ilgili konuşmak bile istemiyorum. Bir veya iki sıfır geriye düşmemizin saha ile bir alakası yok. Dünkü maça bakarsanız bu ağır zemine rağmen geriye düşmemize rağmen pozisyonlarımızı da bulduk. Gol yememize rağmen 3-2 yi yaptık . Biz bu maçı son dakikalarda kaybetmedik; ilk devre yediğimiz gollerde kaybettik. Yani fizik olarak hazır olmasaydık son dakikalara kadar bu mücadeleyi veremezdik"

OYUNCULARIN YANLIŞ YERLERDE OYNATILMASIVE SABRİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARI

"Mesela Uğur ile Sabri bir maçta oynayamayacak ise orada kimin oynayacağını kafamdan geçirmem gerekli. Bu yaptığımız işlerden bir tanesi. Daha fazla alternatifimiz yok ise gerektiği zaman alışık olmadığımız şeyleri yapmak zorunda kalıyoruz. Aslında Sabri'yi 42. dakikada çıkarmamın sebebi 3. golü yeme korkusuydu. Bu korku bende çok ağır bastı. Ben işin çok kolayına da kaçabilirdim. Arda'yı oyuna aldım o da gol attırdı. Ama ben bu yolu seçmeyeceğim. Eğer bir sorun olsa ve 3. golü yeseydik; Devre olup içeri girdiğimizde taraftarlar belki de bütün takımı ıslıklayacaktı. 3. golü yememe düşüncesi bende ağır bastığı için Sabri yi 42. dakikada oyundan aldım"

ADNAN POLAT'IN KENDİSİNE DESTEĞİYLE İLGİLİ SÖZLERİ
"Sadece Adnan Polat değil burada görevli yönetici veya diğer görevliler; herkes gereken desteği bize veriyorlar. Bizim yapmamız gereken bu desteklere karşılık olarak galip gelmemizdir. Tabi ki ben çok uzun yıllardır bu işin içerisindeyim. O yüzden ben çok iyi biliyorum ki; biz istediğimizi yapabildiğimiz müddetçe, sözleşmemizde olanları karşılıklı olarak yerine getirdiğimizde yönetim arkamda durur. Şimdi başlatmış olduğumuz bir iş var. Amacımız sezon başından beri yeni bir takım kurmaya çalışmaktı. Ve bu doğrultuda henüz işimiz bitmedi bir oluşum içerisindeyiz; bir çok genç oyuncuyu getirdik, bir çok oyuncuyla yollarımızı ayırdık; yani bu sirkülasyonu başlattık ama henüz bitmedi. Görevlerimizin en büyüğü de buydu zaten. Yani eğer bunu yönetimimiz unutmuş olsaydı o zaman üzülürdüm. Çünkü çok büyük paralar bir gençleştirme ve yeni bir takım kurma operasyonuna girildi. Bu elbette ki zaman alacaktır. Özellikle Ocak ayında; başlattığımız bu işi devam ettirme açısından kararlar alacağız ve bu kararları da uygulayıp başarılı olmaya çalışacağız."

"BULUNDUĞUMUZ DURUM HAKKINDA AŞIRI KARAMSARLIK YARATILIYOR"

"Beşiktaş'tan 4 Fenerbahçe'den 3 puan öndeyiz. Aslında Sivas'tan da 3 puan öndeyiz. Çünkü onlara 3 puan hediye edildi. Eğer herkesin yazdığını çizdiğini okursak yaptığımız iş çekilmez olur. Ben sadece kendi işimi yapıyorum. Geçen senenin 11. haftasının puan durumuna baktım. Galatasaray 18 puandaydı geçen sene; Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta 23 er puandaydı. Şu an bu durumu rahatlıkla değerlendirebiliyorum. UEFA da 3. nasıl olabiliriz onu bile düşünmek zorundayız. Ondan sonrasın bakacağız tabi ki; bu işi istediğimiz gibi çevirebilirsek benim için çok güzel olur. bunun için ligde de iyi sonuçlar almamız gerekiyor"

LİNCOLN HAKKINDA...

"Onunla çok iyi bir diyalogumuz var. Ayrıca çok tecrübeli bir oyuncu. Takım içinde ağırlığı var"

Kaynak : HÜRRİYET