BIST 10.212
DOLAR 32,22
EURO 34,66
ALTIN 2.393,96
HABER /  GÜNCEL

Kahvehanede domuz gribi semineri

Antalya'nın Akseki ilçesinde bir kahvehanede domuz gribi hakkında bilgi verildi.

Abone ol

Akseki Merkez Sağlık Ocağı Tabibi Dr. Muharrem Ceylan tarafından Akseki Örnek çay evinde verilen seminer kahveye gelen vatandaşlar tarafından ilgi ile dinlendi. Dr. Muharrem Ceylan, kahve sahibi Mustafa Soylu'dan gelen istek üzerine kendilerinin burada bilgilendirme semineri düzenlediklerini, kahve sahibinin bu ilgisinden dolayı kendisine teşekkür ettiğini söyledi.

Dr. Muharrem Ceylan, domuz gribinin Virüs tarafından oluşturulan bir enfeksiyon hastalığı olduğuna dikkati çekerek, ''Domuz gribi vakasında 39°C üzerinde ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı, kuru öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı, hapşırma, gözlerin akması ve kanlanması, bazı vakalarda da karın ağrısı, bulantı, kusma görülebilir'' dedi.

Yaklaşık bir hafta içinde belirtilerin kaybolduğunu anlatan Ceylan şu bilgileri verdi:

''Halsizlik belirtilerin kaybolmasından sonra da devam etmekte, hatta 2 hafta kadar sürebilmektedir. Özellikle çocuklarda, yaşlılarda ve kalp hastalığı, akciğer hastalığı, böbrek hastalığı, şeker hastalığı gibi kronik hastalığı olan kişilerde çok daha ağır seyretmekte ve ölüme kadar varabilen ciddi sonuçlara yol açmaktadır. Soğuk algınlığı ateş yükselmeden, hafif kırgınlık, burun akıntısı, hapşırma gibi belirtiler ile kendini gösteren, halsizliğe yol açmadığı için yatak istirahati gerektirmeyen bir hastalıktır ve grip ile kesinlikle karıştırılmamalıdır.''