BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.440,83
HABER /  GÜNCEL

Hakkaride vahşi cinayete 7 tutuklama

Hakkari'de öldürüldükten sonra Sülük Göleti'ne atıldığı iddia edilen genç kızla ilgili yürütülen soruşturmada, gözaltına alınan 8 kişiden 7'si tutuklandı.

Abone ol

Hakkari'de ailesi tarafından öldürüldükten sonra Sülük Göleti'ne atıldığı iddiasıyla 10 Kasımda cesedi aranan, ancak herhangi bir bulguya rastlanmayan S.Ç. ile ilgili Hakkari Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan genç kızın nişanlısı ve babası A.Ç'nin de aralarında bulunan 8 kişi, Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet Savcısına ifade eden 8 kişiden bir kişi serbest bırakıldı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen 7 kişi ise tutuklandı. Soruşturmanın gizliliği nedeniyle 7 kişinin isimleri ve tutuklanma gerekçesi açıklanmadı.

Hakkari'de 18 yaşındaki S.Ç'nin, ailesi tarafından öldürüldükten sonra Sülük Göleti'ne atıldığı iddiasıyla, 10 Kasımda gölette arama çalışmaları başlatılmış, üç gün süren aramada herhangi bir bulguya rastlanmaması üzerine çalışma sonlandırılmıştı.

Olayla ilgili İstanbul'da gözaltına alınan ve kimliği gizli tutulan S.Ç'nin nişanlısı Hakkari'ye getirilmişti. Olayla ilgili S.Ç'nin babasının da aralarında bulunduğu 7 kişi daha gözaltına alınmıştı.