BIST 10.704
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.503,21
HABER /  POLİTİKA

Patrike bir tepki de Yazıcıdan!

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Rum Patrik Bartholomeos'un sözlerini sözleri abartılı ve haksız buldu.

Abone ol

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un bir Amerikan televizyonuna yaptığı açıklamaya ilişkin, ''Çok haksız bir değerlendirme olarak görüyorum. Belki sıkıntıları vardır, ama sıkıntıları çok abartılı bir şekilde ifade ettiği kanısındayım'' dedi.

Yazıcı, Dünya Ehl-i Beyt Vakfının geleneksel olarak düzenlediği muharrem ayı iftar programının ardından gazetecilerin, Patrik Bartholomeos'un sözlerine ilişkin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin, hak ve özgürlüklerin kullanımı bakımından en özgür ülkelerden biri olduğunu belirten Yazıcı, ''İftarda benim yanımda oturan arkadaşım Ermeniydi. Çok haksız bir değerlendirme olarak görüyorum. Türkiye her şeyi tartıştı. Türkiye'de artık gizli kapaklı hiçbir oda bulunmuyor. Tartışmaların yapıldığı bir ülkeyiz. Çok abartılı buluyorum. Belki sıkıntıları vardır, ama sıkıntıları çok abartılı bir şekilde ifade ettiği kanısındayım'' diye konuştu.

Patrik ne demişti?

Fener Rum Patriği Bartholomeos, “Kendimi Türkiye'de, yaklaşık 2 bin yıllık Patrikhane'nin yok olmasını bekleyen bir hükümetin altında yaşarken, çarmıha gerilmiş gibi hissediyorum" demişti.