BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kahreden servis aracının içi

Nefes alacak penceresi dahi yoktu. Ön koltukta oturanlar şanslıydılar. Aracı içini görünce bir kez daha kahrolacaksınız.

Abone ol

Onlar karın tokluğuna çalışan tektstil işçileriydi. Sözde servis aracıyla işe gidiyorlardı. Oysa o araç panelvan tipi yük minibüsüydü..

Penceresi yoktu ve tek kapılıydı üstelik.. Ön koltukta oturan 3 kişi kendilerini dışarı attı. Kafes gibi tıkılan 7 kadın işçi boğularak can verdi..

Böyle servis aracı çok

Olaydan sonra minibüsün içi görüntülendi. Manzara içler acısıydı. Oysa bunun gibi yüzlerce servis aracı İstanbul'da hizmet veriyor. Zor şartlarda asgari ücrete talim işçilerin çileli hayatı son anlarında da yakasını bırakmadı. 

Bu utanç geride hazin hikayeler bıraktı.. Zaman gazetesi talihsiz kadınların aileleriyle ilgili haber yaptı.

Şoför işçileri dinlemedi iddiası

8 yıldır aynı işyerine yolcu taşıyan aracın camlarının olmadığı, olay anında şoför ve yanında oturan iki kadının kendilerini dışarı atmak istediği, ancak kapının açılmadığı belirtildi. Alınan bilgiye göre kadınlar, sel sularının göle çevirdiği fabrika bahçesine girmek istemedi. Ancak şoför, işçileri dinlemedi. Bu sırada fabrikanın yanındaki derenin taşması sonucu yerle bir olan bahçe duvarlarından taşan su, bir anda servisi içine aldı. Olayda Naciye Karadeniz, Bircan Karadaş, Altun Yüksek, Özlem Ünal, Fikriye Özentürk, Naciye Can ve Nebahat Salkım hayatını kaybetti.

O gün yürüyerek gidecekti

Altun Yüksek: 16 yıldır Pameks'te çalışan 44 yaşındaki Yüksel, işyerine yürüyerek gitmek istedi. Arkadaşlarını taşıyan servisle karşılaşınca da dayanamadı ve araca bindi ve... Ağabeyi Emin Yüksek, kardeşinin emekliliğine 5 ay kaldığını, işten ayrılmak istediğini ancak tazminatını alamadığı için çalışmaya devam ettiğini söyledi.

Evine yürüme mesafesiyle 15 dakika uzaklıktaydı

Hatice Karadeniz: Evi, işyerine yürüme mesafesi ile 15 dakika uzaklıkta olmasına rağmen yağış sebebiyle servise binmeyi tercih etti... Sel sularının araca hücum ettiği anda damadı Erdal Tutan'ı (31) arayarak yardım çağrısında bulundu ancak...

Akşamları yorgun olduğu zaman kullanıyordu

Bircan Karadaş (20): O da yağıştan kaçarak servi aracına sığındı. Aile bütçesine katkı için fabrikada çalışan genç kızın arkadaşları, Bircan'ın sadece akşamları yorgun olduğu için servis kullandığını ifade etti...

"Her taraf sular altında ama biz iyiyiz"

Nuriye Can: Tekstil fabrikası girişinde hayatını kaybeden işçilerin yakınları olaya bir türlü inanamadı. Araçtan ölü çıkan Nuriye Can'ın oğlu Zafer Can uzun süre gözyaşı döktü. Talihsiz kadının olaydan hemen önce oğlunu aradığı ve "Her taraf sular altında ama biz iyiyiz." dediği öğrenildi.

Aracı kaçırdı ölümden döndü

Ölümden dönenler de vardı. Onlardan biri de Zarife Arı'ydı. 3 haftalık izinden sonra dün iş başı yapmıştı. Servisi kaçırınca yeğenini arayarak kendisini işe götürmesini istedi.

Bunun üzerine yola çıkan Arı ve yeğeni yol kapalı olduğu için eve geri döndü. Yağmur biraz yavaşlayınca fabrikaya giden Arı, mesai arkadaşlarının sular altında kaldığını görünce şoka girdi. Arı'nın eşi, "Karım her gün tam saatinde işe giderdi. Servisi kaçırması Allah'ın takdiri. Çok sevindik ancak komşularımızın acısı, mutluluğumuzu bastırdı." dedi.

Sadece bunlar değildi acı hikayeler. Sel gitti geride acı dolu anılar kaldı. İşte onlardan bazıları:

[PAGE]



"Babacığım boğuluyorum, kurtar beni!"

Bu feryat, dün sabah bastıran yağışla sel suları altında kalan minibüs şoförü Kendal Gönenç'in (32) son sözleri oldu. Topkapı-İkitelli hattında çalışan ve sabah 6'da ilk seferine çıkan Gönenç, Halkalı-Dereboyu caddesinde sel sularına kapıldı. Cep telefonuyla babasını arayarak, "Babacığım boğuluyorum, kurtar beni!" mesajı bırakan gencin telefonu bir daha açılmadı. Olay yerine gelen baba Kerbela Gönenç, oğlunun cesediyle karşılaştı. İki çocuk babası Kendal Gönenç'in, şoför arkadaşlarını da arayarak, "İkitelli yoluna gelmeyin, burası çok kötü." dediği ortaya çıktı

'Ben iyiyim' dedi sel sularına kapıldı

Ayamama deresi daha önce birçok kez ıslah edildi. Ancak daha önce böylesine bir sel felaketi görmedi. Görgü tanıkları, selin sürüklediği araçların dere yatağının üst kısmında yer alan Osmanlı TIR Garajı'ndan aşağıdaki Kamer TIR Garajı'na taşıdığını kaydetti. Son anda aracından çıkarak kurtulan şoför Hamit Yücel, felaket anını şu sözlerle anlattı: "Arkadaşlarım da benim gibi araçlarının tepesine çıktılar. Her şey yolundaydı. Hatta birisi, 'Ben iyiyim iyiyiyim!' diye bağırdı. Sonra üzerine sürüklenerek gelen TIR sığındığı araca çarpınca sel sularına düştü. Gözden kayboldu."

'Sular çok yükseldi gelin beni kurtarın'

Osmanlı TIR Garajı'nda bekçilik yapan Salih Öztaş (43) da afette yaşamını yitirdi. Gece başlayan sağanak yağışta kulübesi sular altında kalan Öztaş, önce çatıya sığındı. Saat 06.00 sularında patronunu arayan çaresiz bekçi, "Sular çok yükseldi, gelin beni kurtarın." çağrısında bulundu. Ancak kısa süre sonra telefonla irtibat kesildi. Sabah saatlerinde kurtarma çalışması başlatan ekipler, Öztaş'ın cansız bedenini parçalanmış araçların arasında buldu. Felaketi TV'den izleyen Öztaş'ın kız kardeşi Hatice Öztaş, olay yerine koştu. Her cesede ağabeyi umuduyla bakan genç kadın, acı gerçeği öğrendiğinde gözyaşlarına hakim olamadı.

İşte o servis aracının içi

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]