BIST 10.187
DOLAR 32,36
EURO 34,65
ALTIN 2.386,48
HABER /  GÜNCEL

Öldürdü sonra tecavüz ettirdi

Berivan daha 5 yaşındaydı... Komşusu onu öldürdü, cesedini ahıra taşıdı... Sonrasında yaşananlar tüyler ürpertici....

Abone ol

Adana'nın Karataş ilçesine bağlı Sirkenli köyünde, tecavüz edilip iple boğularak öldürülen küçük kızın cinayet zanlısı oldukları ve olaya karıştıkları iddia edilen sanıkların yargılanmalarına devam edildi.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, Berivan K'yi (5) öldürdükleri iddia edilen S.K. (13) ve R.M.K. (13), olaya karıştıkları öne sürülen Türkan K. (39) ve Fatma K. (55) ile müşteki Yıldız K. hazır bulundu.

Kendisinin öldürme olayına katılmadığını belirten sanık S.K, ''Fatma K, beni ahıra götürdüğünde Berivan öldürülmüştü. Fatma K, tecavüz etmemi istedi. Türkan K. de tecavüz etmem için beni tahrik etti. Ancak, bu isteklerini kabul etmedim'' dedi.

ALACAK VERECEK MESELESİ

Sanık R.M.K. da kuzeni olan S.K'nin kendisine iftira attığını öne sürdü.
Sanık Türkan K. de iddiaları kabul etmeyerek, şunları söyledi:

''Akrabalarımın hakaret ve iftiralarına maruz kaldım. S.K. kaynımın oğlu olur. Bu olay planlanmış bir senaryodur. Bu olayda kurban edildik. Çocuğun ailesi ile aramızda alacak verecek meselesi vardı. Suçlamaları kabul etmiyorum.''

DAMA ÇIKTI DİYE KIZMIŞ

Sanık Fatma K. de ''S.K. ile iki çocuk evin damına çıktığı için kızmıştım. Bu yüzden bize iftira atmış olabilirler. Öldürülen küçük kızın ailesiyle aramızda husumet yoktu'' dedi.

KORKUTUP KAÇIRMAK İSTEDİLER

Öldürülen küçük kızın annesi müşteki Yıldız K. de sanıkların ifadelerinin doğru olmadığını öne sürdü.

Türkan K'nin annesi Vahide K'ye olaydan bir süre önce 30 bin TL borç verdiğini belirten Yıldız K, ''Bu borcun bir kısmını ödemediler. Köyden korkup, kaçmam için olayı planlamışlar. Kızımı Fatma ile Türkan K. öldürmüş, sanıklar da cinsel istismarda bulunmuştur. En ağır cezaya çarptırılmalarını istiyorum'' diye konuştu.

Mahkeme heyeti, olay yerinden ele edilen DNA örnekleri ile küçük kızın tırnaklarında bulunan DNA profillerinin karşılaştırılması için Ankara Adli Tıp Kurumuna yazı yazılmasına, sanıklardan R.M.K'nın suçun vasıf ve mahiyeti, tutuklu kaldığı günlerin dikkate alınarak tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

İŞÇİ ÖYLE BİR YERE DÜŞTÜ Kİ...
HAYATININ KABUSU... DİĞER SAYFADA...

[PAGE]


İŞÇİ KAYNAR SUYA DÜŞTÜ

Mersin'in Mut ilçesinde bir işçi çalıştığı mandırada kaynar sudan ağır yaralandı.

Güllük Mahallesi'ndeki bir süt mandırasında çalışan Ali Çek (34), peynir kazanından zemine akan kaynar suya düştü.

Vücudunun çeşitli yerlerinde 1 ve 2. derece yanıklar oluşan Çek, arkadaşları tarafından Mut Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İlk müdahalenin ardından Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilen Çek'in durumunun ağır olduğu öğrenildi.

19 YAŞINDAKİ GENCİ İNTİHAR
ETTİREN NEDEN... DİĞER SAYFADA

[PAGE]


19 YAŞINDAKİ GENCİN
UYUŞTURUCU İNTİHARI

Eskişehir'de, kaldığı bekar evinde uyuşturucu ve uçucu madde kullandığı ileri sürülen bir genç, 6. kattan atlayıp intihar etti.

İddiaya göre, Vişnelik mahallesindeki Öğretmenler Caddesi'nde bir apartmanda arkadaşlarıyla birlikte yaşayan ve bir özel hastanenin göz bölümünde çalışan Bayram T.'nin (19), arkadaşları milli maçı izledikleri sırada kendi odasında esrar ve uçucu madde kullanıp 6. katın penceresinden intihar amaçlı atladığı öne sürüldü.

Durumu farkeden komşuların haber verdiği 112 Acil Servis ekipleri, Bayram T.'nin olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirledi. Bu sırada olay yerine gelen Bayram T.'nin iş arkadaşlarından kimileri fenalık geçirip hastaneye kaldırıldı.

Bayram T.'nin cesedi, otopsi yapılmak üzere Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin morguna gönderildi.

YUH YANİ; TRAFO DA ÇALINIR MI?
SONRAKİ SAYFADA...

[PAGE]


TRAFO DA ÇALINIR MI?

Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde hırsızlar, bir fabrikanın bahçesinde bulunan faal durumdaki trafoyu çaldı.

Akkaya köyünde dün gece meydana gelen olayda, Y.K.'ye ait tekstil fabrikasının bahçesinde bulunan trafonun çalındığı tespit edildi.

İş yeri sahibinin şikayeti ve ihbarı üzerine M.K., M.Y., H.K. ve Ü.D. isimli şüpheliler Jandarma tarafından göz altına alındı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

BU CİNAYETİ AYDINLATAN 5 BİN TL
ÖDÜL ALACAK... DİĞER SAYFADA....

[PAGE]


BU CİNAYETİ AYDINLATANA PARA ÖDÜLÜ

Kocaeli'de bir yerel gazete, geçen yıl kasımda denizde bavul içinde başı, el ve ayakları kesilmiş bulunan kadının kimliğini bildirene 5 bin TL ödül vereceğini duyurdu.

Bizim Kocaeli Gazetesi, ''Bu kadının kimliğini bildirene 5 bin TL ödül veriyoruz'' başlığıyla sürmanşet verdiği haberle, Körfez ilçesi Hereke sahilinde cesedi parçalanmış bulunan hamile kadının kimliğinin belirlenmesi için girişimde bulundu.

Gazetenin haberinde şöyle denildi:

''Hereke Şirinyalı mevkisinde, 25 Kasım 2008 tarihinde sahile vurmuş bir bavulda başı, elleri ve ayakları kesilmiş bulunan, aradan geçen 11 ayda kimliği dahi tespit edilemeyen 20 yaşlarındaki kadını tanıyıp da cinayetin aydınlatılmasına yardımcı olana Bizim Kocaeli Gazetesi olarak 5 bin TL ödül veriyoruz.

Cinayetin aydınlatılması için Kocaeli polisinin yaptığı bütün çalışmalar kimliğin tespit edilememesi nedeniyle sonuçsuz kaldı. Polis, hunharca öldürülen genç kadının kimliğinin tespit edilmesi halinde cinayeti çok kolay çözebilecek.

BÖYLESİ DE VAR...
İNTİHAR İÇİN ÇATIYA ÇIKTI,
UYUYA KALDI... DİĞER SAYFADA...

[PAGE]


İNTİHAR ETMEYE ÇIKTI UYUYA KALDI...

Sivas'ta kaldığı otelin çatısına çıkarak intihar girişiminde bulunan ve zaman zaman uyuklayan kişi, polisin 5,5 saat süren çabası sonucu ikna edildi.

Atatürk Caddesi Kepçeli mevkisindeki bir otelde kalan 57 yaşındaki Ali Osman Ö, işini taşeron olarak yaptığı firmadan alacağı parayı tahsil edemediği iddiasıyla 6 katlı otelin çatısına çıkarak, intihar girişiminde bulundu.

Sabah erken saatlerde çıktığı otelin çatısından atlamak isteyen Ali Osman Ö'yü ikna etmeye çalışan polis ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri de geldi.

YORGUN DÜŞÜP UYUDU

Uzun süre iknaya çalışan polis ekipleri, Öksüz'e su verdi. Polisler tarafından kendisine ikram edilen çayı kabul etmeyen Ali Osman Ö'nün çatıda kaldığı 5,5 saat süresince yorgun düştüğü ve zaman zaman uyukladığı görüldü.

Polis ekiplerince çağrılan psikolog da çatıya çıkarak Ali Osman Ö'yü ikna etmeye çaıştı. Uzun uğraşlar sonucu ikna edilen Ali Osman Ö, polislerin yanına gelmesine izin verdi. Ayaklarının üzerine basmakta zorlanan Öksüz, kaldığı otel odasına götürülerek, burada bir süre dinlendirildi.

Ali Osman Ö'nün daha sonra ifadesinin daha sonra alınacağı öğrenildi.

DAHA ÖNCE DE BÜLENT UYGUN İKNA ETMİŞTİ

Sivas'ta 2 yıl önce de kaldığı otelin çatı katına çıkarak intihar girişiminde bulunan Ali Osman Ö'yü, olay yerinden otomobiliyle geçen Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun çatıya çıkarak ikna etmişti.

Ali Osman Ö, bu yılın başında da onarıma alınan tarihi Çifte Minareli Medrese'nin minarelerinden birine çıkmış, taşeron iş yaptığı firmanın hak edişini ödemediği iddiasıyla intihar girişiminde bulunmuştu.

KIZKARDEŞİNİN NİŞANLISINI
BIÇAKLAYIP ÖLDÜRDÜ...

[PAGE]



KARDEŞİNİN NİŞANLISINI ÖLDÜRDÜ

Adana'nın Ceyhan ilçesinde bir genç, tartıştığı kız kardeşinin nişanlısını bıçaklayarak öldürdü.

Şahin Özbilen Mahallesi 256. Sokak'taki evde, E.A. (17) ile kardeşi Sakine A'nın (16) nişanlısı Mustafa Dal (22) arasında tartışma çıktı.

Hafta sonu yapacakları düğün için hazırlık yapmak amacıyla dün Niğde'den geldiği öğrenilen Mustafa Dal'ı mutfaktan aldığı ekmek bıçağı ile ağır yaralayan zanlı, olaydan sonra kaçtı.

Yetkililer, Ceyhan Devlet Hastanesine kaldırılan Dal'ın kurtarılamadığını, zanlının yakalanması için başlatılan çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.

MALATYA'YI KURTLAR BASTI....
İKİ KADIN HASTANELİK...
DİĞER SAYFADA...

[PAGE]


MALATYA'DA KURT DEHŞETİ...

Malatya'da 14 yaşındaki bir kız çocuğundan sonra 52 yaşındaki bir kadın da kurdun saldırısına uğradı. Kadına saldıran kurt köylü tarafından telef edildi.

Pütürge ilçesi Tepehan beldesi Gökçeli köyünde yaşayan İ.T. (52) kendilerine ait hayvanlara bakmak üzere ahıra giderken bir kurdun saldırısına uğradı.

Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan kadının bağırması üzerine olay yerine gelen köylüler, kurdu telef ederek kadını kurtardı.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırılan İ.T, tedavisinin ardından kendi isteğiyle İstanbul'a sevk edildi.

Önceki gün Arguça Mahallesi'ndeki evlerinin önünde oyun oynayan Esra Ataman da (14), bir kurdun saldırısına uğramış, yardım çağrısı üzerine olay yerine gelen köylüler tarafından kurtarılan çocuk, bacağından yaralanmıştı.

Olaydan sonra telef edilen her iki kurdun da kuduz olup olmadıklarının tespiti için Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin çalışma başlattığı öğrenildi.