BIST 10.173
DOLAR 32,31
EURO 34,99
ALTIN 2.449,79
HABER /  GÜNCEL

Kahin gibi köpek

40 yıldır diyabet hastası olan Wilkinson'ın kan şekeri tehlikeli boyutlarda düşüyorB Haftada en az üç kaç kez krize giriyor.

Abone ol

Şeker hastası olan ve bu yüzden haftada üç kez krizi gelen Elizabeth Wilkinson, sürekli şeker komasına girme korkusu ile yaşamaktan aldığı köpek sayesinde kurtuldu.

Daily Mail Gazetesinin haberine göre, 40 yıldır diyabet hastası olan Wilkinson'ın kan şekeri tehlikeli boyutlarda düşüyor ve bu yüzden haftada en az üç kaç kez krize giriyordu.

Üç çocuk annesi kadın, çabuk ve yeteri derecede karbonhidrat almadığı takdirde ölümcül risk taşıyan şeker komasına girme tehlikesi ile karşı karşıya kalıyordu. İngiltere Norfolk'ta yaşayan 54 yaşındaki kadının derdine satın aldığı Bedlington-Whippet kırması bir köpek çare oldu. Özel olarak yetiştirilmiş, 6 köpekten biri olan ve sahibinin Chushla adını verdiği köpek, Wilkinson'ın kan şekerinin düştüğünü yüz ifadelerinden anlıyor ve kriz gelmeden önce sahibinin elini ısırıyor.

Köpeğinin hareketlerinden kriz öncesi durumda olduğunun farkına varan kadın ise, yeteri kadar karbonhidrat alıp, komaya girme tehlikesinden kendini koruyor.

Daha önceleri her an krize girme korkusu ile yaşayan ve bunun yüzünden dışarı çıkmaya bile korkan kadın, köpeği sayesinde artık özgürleştiğini düşünüyor ve "40 yıldır diyabet hastasıyım, ama hiç bir zaman kriz geleceği anı anlayamıyorum. Chushla, benim için hayat kurtarıcı demek. Onun sayesinde her istediğimi yapabiliyorum. O benim dünyam oldu. Haftada üç kez krizimin geleceğini anlayarak beni uyarıyor. " diyor.