BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Hisarcıklıoğlu paket için ne dedi?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 4. paketle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ekonomide 4. paketle alınan tedbirleri ''iç pazarı canlandırmaya yönelik olarak düşündüklerini'' söyledi.

Hisarcıklıoğlu, ''G-20 Londra Zirvesine Doğru: Global Ekonomik Büyümenin Canlandırılması'' adıyla İstanbul'da düzenlenen toplantı sırasında yaptığı açıklamada, bugünkü kriz ortamında dış pazarı kontrol edebilme şansının olmadığına işaret ederek, tek kontrol edilebilecek yerin iç pazar olduğunu belirtti.

Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

''Eğer iç pazarımızı canlı tutarsak, üretimimizi devam ettirebilirsek... Bu krizin etkisini azaltabilmenin tek yolu bu. Aslında biz bu konuda görüşlerimizi hükümete iletmiştik. Bu konuda alınan kararları destekliyor ve bir an önce bu kararların hayata geçirilmesini istiyoruz. Şirketlerimizi ayakta tutabilirsek Türkiye o zaman farklı bir noktada olacaktır.

Bu krizden çıkış noktasındaki en büyük avantaj, 700 milyar dolarlık GSMH'nin yüzde 70'i iç tüketimden kaynaklanmasıdır. İç tüketimi canlı tutabilirsek, bu krizin etkisi azalacaktır. Bu alınan tedbirleri de iç pazarı canlandırmaya yönelik olarak düşünüyoruz.''

Hisarcıklıoğlu, düzenlenen toplantıya ilişkin olarak da, önümüzde iki seçenek bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Ya bu kriz bizi yönetecektir ya da biz bu krizi yöneteceğiz. Biz bu krizi yönetmeyi tercih ederiz. G-20 de bu krizi yönetmek için elimizdeki en önemli araçtır. Bu yeni küresel mimaride ülke olarak hem ekonomik hem de siyasi ağırlığımızı daha fazla hissettirme noktasında kendimize güvenimiz tamdır'' diye konuştu.