BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,99
ALTIN 2.439,87
HABER /  GÜNCEL

Sanayici teşvik paketinde umutlu

4. Ekonomik Tedbir Paketi iş dünyasında heyecanla karşılandı. Bursayı sanayiciler atılan adımlara sevindi.

Abone ol

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ''4. Ekonomik Tedbir Paketi''nin umut verici bir gelişme olduğunu belirterek, ''Açıklar tedbirler motive edici. Atılan adımları destekliyoruz'' dedi.

Sönmez, yazılı açıklamasında, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı paketin iç talebin artırılması, kredi akışının sağlanması ve maliyetlerin üretim yapmaya uygun hale getirilmesi yönündeki beklentileri karşılama anlamında ''olumlu bir sinyal'' olduğunu bildirdi.

4. Ekonomik Tedbir Paketi'nin özellikle otomotiv, inşaat ve tarım sektörlerini rahatlatarak, ekonominin bel kemiği olan KOBİ'lere ve ihracatçılara nefes aldıracağını vurgulayan Sönmez, şunları kaydetti:

''Açıklanan tedbirler motive edici. Atılan adımları destekliyoruz. Başbakanımız'ın açıkladığı tedbirlere yakında yenilerinin ekleneceğini de duymak ayrıca hepimizi motive ediyor. Tedbirlerin içeriği elbette çok önemli ancak, dünyada yaşanan moral bozukluğu düşünüldüğünde, toplum olarak bu motivasyona ihtiyacımız vardı. Ülkemiz ekonomisinin küresel krize kadar yakaladığı ivmeyi dikkate alırsak, gelecekte de bu ivmenin yeniden yakalanmaması için hiçbir neden yok.''