BIST 10.267
DOLAR 32,22
EURO 34,77
ALTIN 2.411,45
HABER /  GÜNCEL

Kadir Topbaşı yalancılıkla suçladı

CHP'nin İstanbul adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kocaeli'nde yaşayan ikiz kardeşi Kadir Topbaş'ı yalancılıkla suçladı.

Abone ol

CHP'nin İstanbul Büyükşehir belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kocaeli'nde yaşayan ikiz kardeşi emekli işçi Adil Kılıçdaroğlu, televizyonda kendisinin arandığı hakkında açıklamalarda bulunan AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Kadir Topbaş'ı yalancılıkla suçladı.

Bazı televizyon kanallarında konuşan AKP adayı Kadir Topbaş'ın kendisi hakkında iki ayrı suçtan aranmakta olduğunu ve yurt dışına kaçtığını söylediğini ileri sürerek, "Kardeşimi karalamak için yalan üzerine siyaset yapıyorlar. Aranıyorsam polis beni niye yakalamıyor. 40 yıldır Kocaeli'nde aynı evde oturuyorum. Herkes telefonumu ve evimi biliyor" dedi.

Kadir Topbaş'ın, Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkıp tartışmaktan korktuğunu, onu yıpratmak için bu çamurların atıldığını belirten Adil Kılıçdaroğlu, "Hakkımda kesinlikle bir tutuklama kararı yok. Benim sadece yıllar önce inşaatlardan dolayı bir duruşmam oldu, dava sonuçlandı. Adam gibi siyaset yapsın. Çamur atmakla siyaset olmaz" diyerek, Kadir Topbaş hakkında da dava açacağını söyledi.

Adil Kılıçdaroğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikiz kardeşi olduğunu ona zarar gelmemesi için yıllardır açıklamıyordu.