BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.438,19
POLİTİKA

Kadir Altunköse adaylığı düşürülünce eşini aday yaptı

Adana'nın İmamoğlu ilçesinde Demokrat Parti'den (DP) Belediye Başkan Adayı olan Kadir Altunköse'nin adaylığı, İlçe Seçim Kurulu kararıyla düşürüldü. Bunun üzerine eşi Serpil Altunköse belediye başkan adayı olurken, Kadir Altunköse ise fahri başkan ve danışman olarak eşine destek olacağını açıkladı.

Adana'nın İmamoğlu ilçesinde 2 dönem belediye başkanlığı yapan ve 31 Mart Yerel Seçimleri'nde Demokrat Parti'den (DP) İmamoğlu Belediye Başkan Adayı olan Kadir Altunköse'nin adaylığı, sabıka kaydı nedeniyle geçtiğimiz hafta düşürüldü. 22 Şubat Cuma günü saat 10.00 sıralarında İmamoğlu Belediyesi'nden yapılan anonsla İmamoğlu belediye başkan adayları duyuruldu. Duyurulan belediye başkan adaylarının arasında DP İmamoğlu Belediye Başkan Adayı olarak Kadir Altunköse de yer alıyordu. Ancak daha sonra İlçe Seçim Kurulu'nun toplanmasıyla saat 15.00 sıralarında Altunköse'nin aday olamayacağı yönünde karar alındı. Altunköse, rakip belediye başkan adaylarının, seçimi kendisinin kazanmasından çekindikleri için böyle bir karar alınması yönünde çalışma yürüttüğünü iddia etti. 

Daha sonra Demokrat Parti İmamoğlu Belediye Başkan Adayı Kadir Altunköse, seçim ofisi önünde toplanan kalabalığın gözyaşlarıyla kendisinden bir çare bulmasını istediklerini belirtti. Altunköse de hemen yanında oturan eşi Serpil Altunköse'nin elini havaya kaldırarak, "Arslanı yasaklarlarsa işte 'dişi aslan' burada" diyerek, eşinin aday olduğunu ilan etti. Daha sonra partisine müracaat yapan Serpil Altunköse, DP'nin İmamoğlu Belediye Başkan Adayı, eşi Kadir Altunköse ise 'fahri başkan' olarak seçime girmiş oldu. 

Sitene Ekle
Etiketler