BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.438,07
POLİTİKA

Bakanı Çavuşoğlu: "Rusya'yla vizeleri kaldırmak için adımları attık"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, vizesiz seyahatle ilgili konuştu. Bakan Çavuşoğlu, çok yakında Rusya ile vizesiz seyahatin gerçek olacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Eskişehir'de bir otelde iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Burada Avrupa Birliği ve vize konularına değinen Çavuşoğlu, AB ile vize muafiyeti müzakerlerinde 72 kriterden 6'sının kaldığını hatırlattı:

Kalan bu 6 konunun da müzakere edileceğini belirten Bakan Çavuşoğlu, önümüzdeki günlerde kapsamlı bir yargı reformunu duyuracaklarını söyledi.

Vizesiz Rusya'ya az kaldı

Bazı ülke, bölge ve ekonomik örgütlerle serbest ticaret ya da tercihli ticaret anlaşması müzakeresi yaptıkalarını belirten Çavuşoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"Yakın bir zamanda Ukrayna ve Pakistan ile bu anlaşmaları imzalayacağız. Bölgesel ticaret önemlidir ama tüm dünyaya açılmamız lazım. Vizeleri kaldırırken artık Ukrayna gibi ülkelerle pasaportsuz seyahati gerçekleştirdik, Gürcistan, Ukrayna ve Moldova.

Uçak düşürme hadisesinden önce de esasen Rusya ile de bunun müzakerelerini yapıyorduk, toplantı gerçekleştiriyorduk. İnşallah şimdi de Rusya'yla da vizeleri kaldırmak için adımları attık, bir yerden başladık. Yakın zaman içinde de tamamen kaldırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz."

Sitene Ekle