BIST 10.248
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.399,08
HABER /  GÜNCEL

Kadınların Başbakan'dan bir talebi var

Son aylarda artan kadın cinayetleri kadın örgütlerini ayağa kaldırdı. Başbakan'dan randevu isteyen kadınların bir talebi var

Abone ol

7 ay içinde 246 kadının 'eşleri, eski eşleri, sevgilileri ya da aile üyeleri' tarafından öldürülmesi üzerine harekete geçen Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF), 'acil yardım masaları' kurulması talebiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu istedi.

TKDF Başkanı Canan Güllü, 7 ay içinde 246 kadının sevdikleri ve en güvendikleri tarafından öldürüldüğünü, ancak basına yansımayan pek çok olayın da olduğunu söyledi. Kadın cinayetlerinin artık Türkiye'de içselleştiğini söyleyen Güllü, "Son 10 gün neredeyse ana haber bültenleri kadın cinayeti haberi olmadan yayımlanmıyor" dedi.

Güllü, şiddet gören kadınların boşanarak korunma istediğini, ancak korunmadığı için öldürüldüğünü belirterek, emniyet görevlilerini suçladı. Güllü, kadına karşı şiddetle ilgili bir yasa hazırlığı olduğunu anımsatarak şöyle devam etti:

"Ancak bunu bekleyecek gücümüz kalmadı. Kâğıt üzerinde yasalar değişti ama uygulama eksikliği kadınlara kâğıt üzerinde verilen hakların kullanılması sırasında öldürülmelerine yol açıyor. En basitinden kadına şiddet uygulayan kocanın serbest bırakılması öncesinde kadının oturduğu mahallenin karakoluna haber verilmesi, kadına yaklaşmasının engellenmesi gerekiyor. Çünkü erkek içerden çıktıktan sonra en geç 3-4 gün içinde gelip kadını öldürüyor" diye konuştu.

Kadınlara Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sahip çıkması gerektiğini belirten Güllü, cinayetlerdeki artışla ilgili görüşmek için Başbakan Erdoğan'dan randevu istedi. Canan Güllü görüşmede Erdoğan'a kadın cinayetleri ve geride kalan çocukların durumuyla ilgili bilgi vererek, "Tüm bu acılar yaşanırken devletin en yüksek yönetim kademesinden acil yardım masası kurulmasını bekliyoruz. Kadına uzanan ellerin cezasını göreceğini dillendirmelerini istiyoruz" diyecek.