BIST 9.709
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.422,11
HABER /  GÜNCEL

Kadınlardan telefon itirafı!

İngiltere'de yapılan bir araştırmada kadınların üçte ikisi özel anlarda bile cep telefonunu kontrol ettiğini itiraf etti.

Abone ol

Cep telefonları modern insanın vazgeçilmezi. Artık bunu tüm araştırmalar söylüyor. İngiltere'de yapılan bir araştırmada kadınların yüzde 62'si ve erkeklerin de yüzde 48'i cinsel ilişkiye ara verip cep telefonunu konrtol ettiğini ya da güncellediğini kabul etti.

Katılımcılar cinsel aktivitenin telefona cevap verme, SMS gönderme, email okuma veya sosyal medya profilini kontrol etme gibi birçok nedenle kesildiğini itiraf etti. 18 yaşını aşmış, akıllı telefon kullanan ve bir yıl veya daha uzun ilişkisi olan 1747 erkek ve kadınla yapılan anket İngiltere'nin değişik kentlerinde gerçekleşti.

Katılımcılara normal bir günde cep telefonu ile interneti ne kadar süre kullandığı soruldu. Erkekler 2.5 saat, kadınlar ise 1.5 yanıtını verdi. Yüzde 12 katılımcı eşleri yatak odasındayken telefonla konuşma yaptığını kabul etti. Ancak samimi anlarda telefonu kontrol ettiiğinde eşinin tepkisi sorulduğunda yüzde 34'ü 'aldırmadığını' söyledi.

Bir internet sitesi tarafından yapılan araştırmayı değerlendiren sitenin sözcüsü "İlk başta eğlenceli olmasına rağmen, kaçımız teknolojinin hayatımızı domine etmesine izin veririz. Özellikla kadınların samimi anlarda erkeklere göre daha fazla telefonlarını kontrol ettiğini gördük. Yaşamımız heyecanlı ve işlerle ve kişisel taahhütlerel dolu ama kendimize ayıracağımız zaman da olmalı" şeklinde değerlendirdi. Kadınların telefonu kullanmak için özel anları kesme nedenleri:

1. Aramalara cevap verme (yüzde 34)

2. SMS'i okuma ya da yanıt verme (yüzde 24)

3. E-mail okuma ya da yanıt verme (yüzde 22)

4. Telefonla arama (yüzde 12)

5. Sosyal medyada (Facebook, Twitter, Linkedın, Instagram) profilini güncelleme ya da konrtol etme (yüzde 4)