BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İmralı müdürü çantada bunları saklıyormuş

Dün Ankara yolunda kaza geçiren İmralı Müdürü Ahmet Düzman'ın sıkı sıkıya tuttuğu çantanın içinde ne olduğu ortaya çıktı

Abone ol

İmralı Cezaevi Müdürü Düzman, kullandığı araçla İnegöl yakınlarında tankerle çarpıştı. Kazada yaralanan Düzman, yaralı olduğu halde çantasını bırakmadı.

Herkes çantanın içerisinde ne olduğunu merak ediyordu. Düzman’ın son günlerdeki iddialar üzerine Abdullah Öcalan’ın sağlık durumu ve cezaevi şartlarıyla ilgili detaylı raporu ve bir ses kaydını Adalet Bakanlığı’na götürdüğü öğrenildi.

EMNİYET KORUMA ALTINA ALDI

Bursa’dan Ankara’ya giden İmralı Cezaevi Müdürü Ahmet Düzman önceki gece 00.30 sıralarında iddiaya göre hatalı sollama sonucu 34 FAV 12 plakalı glikoz yüklü bir tankerle çarpıştı. Ekiplerce araçtan çıkarılarak İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Düzman’ın, ölümle burun buruna gelmesine rağmen elindeki çantayı bırakmaması dikkati çekti. Çünkü o çantada devlet sırrı niteliğinde belgeler vardı. Düzman’ın son günlerdeki iddialar üzerine Abdullah Öcalan’ın sağlık durumu ve cezaevi şartlarıyla ilgili detaylı raporu ve bir ses kaydını Adalet Bakanlığı’na götürdüğü öğrenildi. Bacaklarında kırıklar olan Düzman ameliyata alınırken, kimliğini açıklamasından sonra çantası emniyet tarafından muhafaza altına alındı. İddialara göre MİT görevlileri de İnegöl’e gelerek çantayı aldı ve Ankara’ya götürdü.

İLK TESPİT: KAZA

Gözaltına alınan tanker şoförü Hüseyin Yolcu ifadesinde, Düzman’ın hatalı sollama yaptığını ileri sürdü, “Tüm çabalarıma rağmen kazayı önleyemedim” dedi. Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca yapılan ön soruşturmada da, kazada şüpheli durum bulunmadığı belirtildi.

İMRALI'NIN MÜDÜRÜ KAZA GEÇİRDİ

Ankara’ya gizli ve çok önemli evraklar götürdüğü iddia edilen, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın tutuklu bulunduğu Bursa İmralı Cezaevi Müdürü Ahmet Duzman, Ankara’ya gidiş yolunda Bursa’nın İnegöl ilçesinde kaza geçirdi.

5099.jpg