BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Kadınlarda doğru bilinen 5 yanlış!

Erkeklerin kadınlar hakkında doğru bildiklerini sandıkları çok fazla yanlış var. İşte onlardan bazıları:

Abone ol

Kadınların 'anlaşılamaz yaratıklar' olduğunu söyleyerek sık sık iç geçiren erkeklerin kadınlar hakkında doğru bildiklerini sandıkları çok fazla yanlış var. İşte onlardan bazıları:

Kadınlar erkekler kadar azgın değildir

Konu cinsel istek meselesine geldiğinde erkeklerin cinsel isteklerinin kadınlara göre çok daha fazla olduğu söylenir hep. Oysa kadınlar da en az erkekler kadar ateşli olabilirler. Ama erkekler arzularını göstermeye daha meyillidir.

Ayrıca yapılan bir araştırmada kendilerine cinsel davranışlarıyla ilgili sorular yöneltilen bir grup kadından cevapları takip edilenlerin gerçek duygularını yansıtmayan daha kapalı ve arzularını sınırlayan yanıtlar verdiği gözlemlendi. Bu da kadınların cinsellikle ilgili davranışlarının yetiştirilme tarzı ve toplumun kadınlardan beklentilerine göre şekillendiğini ve sınırlandığını söylemek çok mümkün. Dışavuruma bakılarak kadınların erkekler kadar ateşli olmadığı sonucuna varmak son derece sağlıksız bir yaklaşım olur.

Sadece erkekler porno sever

Kadınlara dair bir basmakalıp düşünce daha... Kadınlar bazı erkeklerin düşkünlüğü derecesinde olmasa da cinsel istek uyandıran erotik görüntülere karşı erkekler gibi duyarlıdır. Yapılan bir araştırmaya göre, kadınların beyinleri erotik görüntülere erkeklerin beyni kadar hızlı tepki veriyor. Hatta bu reaksiyon kadınlarda daha güçlü olabiliyor.

Kadınlar kavgacı değildir

Kadınlar yetiştirilirken erkekler gibi kavgacı olmaları nedeniyle ödüllendirilmedikleri için bu yönleri erkeklere göre daha çok törpülenir. Esasen kadınların da erkekler kadar kavgacı olmak doğalarında vardır. İlk insanda kavganın yiyecek gibi birtakım ihtiyaçlar için yapılması gerektiği gibi. Elbette burada yersiz bir kavgacılık övgüsü yok. Günümüzde bununla iş dünyası için düşünülebilir. Genel olarak geride tutulmaya çalışılan kadınların damarlarına basıldığında bir dişinin kavgacı tarafının gayet korkutucu olabileceğine tanık olmak mümkündür.

Kadınlar matematikte erkekler kadar iyi değildir

Wisconsin-Madison Üniversitesi'nden Janet Hyde yedi milyondan fazla öğrencinin matematik ve lise bitirme sınavı sonuçlarını topladı ve karşılaştırdı. Erkekler ve kadınlar arasında ayırt edici bir fark bulamadı. Yani kız öğrenciler de en az erkekler kadar matematik zekasına sahip olabiliyor.

Kadınlar ev işi yapmaya bayılır

Normal koşullarda kadınların düzenli ev işi yapmalarının nedeni bundan bir haz duymalarından kaynaklanmaz. Aksine genelde kadınlar bu işler kendi üzerlerine bırakılmış olduğundan ve temizlik konusunda erkeklere göre daha duyarlı olabildiklerinden ev işleriyle daha çok haşır neşir olurlar. Ama bunda yetiştiriliş tarzı, toplumsal koşullar, erkeğin yetiştirilme tarzı gibi birçok faktörün etkisi vardır. Kim işten eve yorgun gidip temizlik yapmak ister ki? Öte yandan ev işlerinin paylaşılmasının kadının yorgunluğunu azaltacağından daha verimli bir seks hayatına yol açacağı yönündeki yeni bir araştırmanın sonuçları da akıldan çıkarılmamalı.