BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kadınlar teröre dur derse, durur

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kadın işçi kurultayında konuşma yapıyor.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Recep Tayyip Erdoğan Türk Metal Sendikası 18. Kadın Kurultayı'nda konuşma yaptı. Konuşmasında kadınların toplumdaki yeri ve önemini belirten Erdoğan terörü hep beraber el ele vererek ve anaların dualarıyla durdurabileceğini belirtti.

İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları...

TÜM KADINLAR SÜREÇ İÇİN DUA ETSİN

''Biz şehitler görmek istemiyoruz cümlesi çok yanlış bir cümle. Biz ''git oğlum git, ya gazi ol ya da şehit'' ninnileriyle büyüdük. Biz şehitliği en yüksek mertebe bilerek büyüdük. O yüzden gazilik ve şehitlik yüce ünvandır. Şehitliği aşağılar gibi kimse konuşmamalı. Şehitler ölmez.

O anaların evlatları vatanları için, bayrakları için, gelecek için şehit düştüler. Onların analarının ellerinden öpüyorum. Cennet babaların ayakları altında değildir, analarımızın ayakları altındadır.

Bu can bu bedende olduğu sürece terörü bitirmek için mücadele etmeye devam edeceğiz. Analar asker yolunu, dağ yolunu değil; okul yolunu gözlesin istiyoruz. Tüm kadınlardan çok rica ediyorum, ne olur bu süreçte dualarınızı bizden eksik etmeyin.

Bir çözüm süreci içindeyiz. Tüm kadınlar bu teröre dur derse bu terör biter. Annelerin ağladığı bir ülke mutlu bir ülke olamaz.Eğer bu annelerin ağlamasını bir durdurabilirsek bu ülke bambaşka bir ülke olur.''

SURİYELİ YÜREKLİ KADINLARI TEBRİK EDİYORUM

''Suriyenin yürekli kadınlarını tebrik ediyorum. Sesleri, çığlıkları, ağıtları duyulmayan Suriye'li kadınlara binlerce kez selam ediyor. Kimse duymasa da biz duyuyor, onların dertlerine ortak oluyoruz. Dua ediyoruz. Sabreden zafere er ya da geç ulaşacaktır.

Ayakta duran yiğit Suriye'li kadınları selamlıyor, her zaman yanlarında olacağımı duyuruyorum. ''

SEVSİNLER SİZİN ULUSALCILIĞINIZI...

''Türkiye'nin her köşesinde tek vatan, tek bayrak dedik. Biz bunu sadece doğuda demedik, batıda da dedik, güneyde de dedik, kuzeyde de dedik. Kimse Hakkari'de Türk bayrağı sallayamadı. Böyle mi ulusalcılığınız sizin? Sevsinler ulusalcılığınızı...''

BİZ AYRIMCILIĞIN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ

''Yepyeni bir sayfa açtık. Geçmişte yapılan yanlışları telafi etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu ülkenin kürdüde, lazıda, boşnağıda, çerkezide hepsi bizim canımızdır, bu ülkenin vatandaşıdır. Bizim ecdadımız korkmadı, bizde kormayacağız. Bizim ecdadımız ürkek olmadı bizde olmayacağız. Bizim ecdadımız kendine güvendi, bide güveneceğiz.

Biz herkese rağmen ecdadımız gibi cesur olacak, ileriye yürüyeceğiz. Biz ayrımcılığın her türlüsüne karşıyız. Biz bunun için yola çıkarken etnik kökenler ve inançlar arasında ayrımcılığa karşıyız dedik. Biz cinsiyet ayrımcılığına da karşıyız. Yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz.''

ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNÜ KINIYORUZ

''Şiddet kime yönelik olursa olsun her türlüsünü kınıyor, her türlüsünü lanetliyoruz. Ama kadına yapılan şiddet bizzzat bize yapılmış, vatana yapılmış demektir. Erkeğin kadına yönelik zulmüne asla müsade etmeyiz. Çocuğa ve kadına yapılan şiddet bizim değerimize yapılmış bit şiddettir.

Geçmişte görülmeyen kadına yönelik şiddet artık görünür ve bilinir hale geldi. Kadına el kaldıran her vahşi hukuk çerçevesinde cezasını çekecekler.''

SİYASETE DAHA ÇOK KADIN ELİ DEĞSİN DİYE UĞRAŞIYORUZ

''Kadınların çalışması, kadınların iş kurması için onları destekledik. Siyasete daha çok kadın eli değmesi için uğraşıyoruz, bunu teşvik ediyoruz. Şehit anneleriniz, engelli annelerini bir nebze rahatlatmak için uğraşıyoruz.

Dul kadınlarımız için iki ayda bir 500 lira veriyoruz. İşçi kardeşlerim kıdem tazminatı konusunda kaygı taşımasın. Bu konuda yapılanlar tamamen iktidarı yıpratmaktır, spekülasyondur.''