BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.432,05
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Kadınlar İçin Bir Fincan Huzur

Kadın olmanın gücünü ve bilgeliğini hatırlatan hikayeler

Abone ol HAFTANIN ÜÇ KİTABI


Kadınlar için Bir Fincan Huzur, farklı yaşam deneyimlerine sahip kadınların samimi hikayelerinden derlenmiş etkileyici bir kitap. Kadınlar kadar, kadınları anlamak isteyen erkeklerin de keyifle okuyacağı bu kitapta, erkek dünyasında kadın olmanın güçlükleriyle mücadele eden, her şeye rağmen kadın olmaktan sonsuz bir mutluluk duyan kadınlar tarafından kaleme alınmış ellinin üzerinde hikaye yer alıyor

Kadınların renkli dünyasına yeni bir pencere açan bu kitap, kadınlığın gücünü ve bilgeliğini hatırlatıyor. Kendilerini öncelikler listesinden sonuna koyan ve ancak diğer her şeyin icabına baktıktan sonra kendileriyle ilgilenmeye başlayan kadınlara, bu gecikmeyi telafi etmek ya da baştan yaşamamak için eşsiz bir fırsat sunuyor.

Kadınlar için Bir Fincan Huzur'u okuduktan sonra, bu kitabın sıcaklığını kadın, erkek tüm dostlarınızla paylaşmak isteyeceksiniz.


Bu kitap, Türkiye’de gündemin değişmez dertlerinden biri haline gelen 1915’teki Ermeni tehciri konusunda tehcirin mimarı Sadrazam Mehmed Talât Paşa’nın özel arşivinde bulunan ve bugüne kadar yayınlanmamış olan belgelerden meydana geliyor.

Paşa, tehcir öncesindeki Ermeni nüfusu, kaç Ermeni’nin nereden nereye gönderildiği ve tehcir sonrasındaki Ermeni nüfusunun ne olduğu gibi senelerden buyana tartışılan konulara, şahsi kayıtlarına dayanarak bizzat cevap veriyor.

Murat Bardakçı’nın, başta Talat Paşa olmak üzere, İttihad ve Terakki Partisi’nin liderlerinin ailelerinden elde ettiği bu belgelerin yayınlanmasıyla, Ermeni tehciri ile ilgili gerçek sayılar ilk kez ortaya çıkmış oluyor.


"Dünyanın dört bir tarafından gelmiş şairler, yazarlar, dostlar ellerine birer meşale alıp Nâzımın naaşı etrafında dönüyor, sonra meşaleyi bir başkasına teslim ediyorlardı. Bu saygı duruşu aynı zamanda güzel bir vedalaşmaydı.

Bu duruşu ben büyük bir gururla yaptım. Elimde meşale Nâzımın etrafında dönerken, annemi, babamı, Nâzımın Türkiyeli dostlarını düşünüyordum. Sanki onlar adına, bütün Türkiye halkı adına veda ediyordum Nâzıma."

Türkçe'nin tartışmasız en büyük şairi Nâzım Hikmet'in Serteller ile olan dostluğu tüm dünyada eşi az bulunan entelektüel dayanışmalardan biridir. Çocukluğundan başlayarak bu dostluğun en yakın tanıklarından biri olan Yıldız Sertel'in bu kitabı, yakın geçmişimize olduğu kadar Nâzım'ın edebiyatına da ışık tutan bir çalışma.

Büyük bir ustanın yaşamına yakın bir dostun gözlerinden tanık olacaksınız