BIST 10.277
DOLAR 32,29
EURO 34,70
ALTIN 2.380,50
HABER /  GÜNCEL

Kadınlar futbolu çok sevdi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde çok özel bir gösteri maçına imza attı.

Abone ol

Konuyla ilgili Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, ''Türkiye'de futbolun kalitesini arttırmayı ve daha nitelikli futbolu halka yaymayı amaçlayan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), her kesimden insanın futbola olan ilgisinin hem seviyesini hem de kalitesini yükseltmeyi amaçlıyor.'' denilirken, ''Bu nedenle öncelikle Türk kadınının futbola olan ilgisinden cesaret alan TFF yönetimi; Futbol Geliştirme Merkezi bünyesinde Bayan Futbolu'nu geliştirmek amacıyla projeler geliştiriyor.'' görüşleri açıklandı.

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle özel bir maç düzenleyen TFF, bayan futbolcular, kadın gazeteciler ve iş kadınlarını futbol sahasında buluşturdu. Türkiye'nin önde gelen tv, gazete ve dergilerinde görev yapan gazeteci kadınlar, iş kadınları, sanatçılar ve İstanbul bölgesi bayan futbolcuları bugün Tarabya Metin Oktay Spor Kompleksi'nde buluştu ve kimi ilk defa futbol oynasa da keyifli bir futbol maçında ter döktüler.

TFF Bayan Futbolu Elçisi Burcu Esmersoy'un sunduğu program TFF Herkes İçin Futbol Proje Müdürü Zeynepgül Ene ve TFF Futbol Genel Direktörü Ersun Yanal birer konuşma yaptı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bayan futbolu konusunda dikkat çekmeyi amaçlayan TFF Futbol Genel Direktörü Ersun Yanal, sadece İngiltere'de 1 milyon kadının "lisanslı" olarak futbol oynadığını; Türkiye'de ise "toplam" lisanslı futbolcu sayısının henüz gelişmekte olduğuna dikkat çekti.

Yanal, her yaştan, her cinsiyetten ve her coğrafyadan insanın, hem amatörce hem de profesyonelce futbol oynamasını ve bunu da bilinçli yapmasını arzuladıklarını dile getirdi. Maç, Elazığ'daki depremde yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Gazeteci Hilal Gülyurt'un hakem olarak görev yaptığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Özel karşılaşmasında, kadın teknik direktörlerin yönetimindeki takımlarda top koşturan bazı isimler şunlar:

Elif Aktuğ (Milliyet), Hilal Ergenekon (FOX), Nilay Örnek (Habertürk), Gülnaz Can (TV 24), Önay Seylan (Show Tv), Esin Taboğlu (Avukat-İşkadını), Aşk Böcüğü Ebru (Number One Tv), Sevim Gözay (Akşam), Fulden Uras (Sanatçı), Özlem Dalga (Bloomberg), Kübra Subaşı (Show TV).

Türk Milli Takımı formasıyla sahaya çıkan oyuncuların teknik direktörlüklerini Nurper Özbar ve Özgür Gözüaçık yaptı. Karşılaşmayı, Özgür Gözüaçık'ın teknik direktörlüğünü yaptığı Mavi takım 6-3 kazandı. Maçta ter döken oyuncuların madalyalarını TFF Futbol Genel Direktörü Ersun Yanal ve Herkes İçin Futbol Proje Müdürü Zeynepgül Ene verdi.