BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,86
ALTIN 2.439,66
HABER /  GÜNCEL

Kadınlar Euroleague’de gruplar belli oldu

2014-2015 Kadınlar Euroleague’de Galatasaray, Fenerbahçe ve Kayseri KASKİ’nin rakipleri belli oldu. <br/>Almanya’nın Münih kentinde gerçekle...

Abone ol

2014-2015 Kadınlar Euroleague’de Galatasaray, Fenerbahçe ve Kayseri KASKİ’nin rakipleri belli oldu.
Almanya’nın Münih kentinde gerçekleştirilen kura çekiminin ardından 2014-2015 sezonu Kadınlar Euroleague’de gruplar şu şekilde oluştu:
A Grubu: UMMC Ekaterinburg (Rusya), Galatasaray Odeabank (Türkiye), Good Angels (Slovakya), USK Prag (Çek Cumhuriyeti), Dinamo Kursk (Rusya), Wisla Can-Pack (Polonya), BLMA (Fransa), CSU Alba Iulia (Romanya)
B Grubu: Fenerbahçe (Türkiye), Tango Bourges (Fransa), Famila Schio (İtalya), Kayseri KASKİ (Türkiye), Nadezhda (Rusya), Parfumerias Avenida (İspanya), IMOS Brno (Çek Cumhuriyeti), Energa Torun (Polonya)
Kadınlar Euroleague’de grup maçları 5 Kasım’da başlayacak. Dörtlü Final müsabakaları ise 10-12 Nisan 2015 tarihlerinde yapılacak.

IŞIL ALBEN GALATASARAY’A RAKİP OLDU
Galatasaray Odeabank’ın eski kaptanı Işıl Alben, yeni takımı Dinamo Kursk ile sarı-kırmızılı takıma karşı mücadele edecek. Başarılı basketbolcu geçen sezon Galatasaray Odeabank ile Euroleague şampiyonluğuna ulaşmıştı. Öte yandan Galatasaray Odeabank’ın bir diğer eski oyuncusu Alba Torrens de yeni takımı Ekaterinburg ile sarı-kırmızılı takımla aynı grupta mücadele edecek.

STATÜ DEĞİŞTİ
FIBA Kadınlar Euroleague’de bu sezon takım sayısı 16’ya düşerken, son 3 sezondur uygulanan Sekizli Final kaldırıldı ve Dörtlü Final uygulamasına geçildi. Turnuvada grup aşamaları 8’erli iki grupta oynanacak. Gruplarında ilk 4’te yer alan takımlar Play-off’lara yükselme hakkı elde edecek. Play-off’lar en çok 3 maç üzerinden oynanacak ve 2 galibiyet alan takımlar Dörtlü Final’de yer alacak.
(İHA)