BIST 10.263
DOLAR 32,34
EURO 34,78
ALTIN 2.387,39
HABER /  GÜNCEL

Kadına şiddete karşı beyaz kurdeleyi imzala

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Turkcell ortaklığında gerçekleştirilen, ‘Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans’ bilinçlendirme kampanyası başladı.

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Turkcell ortaklığında gerçekleştirilen, ‘Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans’ bilinçlendirme kampanyası başladı. Swissotel’de önceki akşam düzenlenen ‘Beyaz Kurdele İmza Gecesi’nde iş, sanat, siyaset dünyasının ve sivil toplumun önde gelen isimleri, “Kadına karşı şiddete hayır” dedi.

Ünlüler katıldı
Geceye AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık Aş. Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı , Türkan Şoray , Ajda Pekkan ’ın yanı sıra Necati Şaşmaz, Hakan Şükür, Azra Akın, Tolgahan Sayışman’ın da aralarında olduğu isimler katıldı. Ünlüler birçok ünlü ‘Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans’ diyerek şiddete karşı duyarlılık sembolü olan beyaz kurdeleyi imzaladı. Gecede konuşan Bakan Şahin şunları söyledi:

Müzik ve spor gücüyle

“Şiddeti insan hakları ihlali olarak görüyoruz. Zihinsel dönüşüm gerekli dedik ve şiddete karşı hukuki alt yapımızı güçlendirdik, uygulama kapasitemizi artırdık. Biz, müziğin gücünü kullanarak zihinleri değiştirmek istiyoruz. Sporun gücünü kullanarak zihinlerdeki o dalgaları dağıtmak istiyoruz. Kadına şiddete sıfır tolerans istiyoruz’ diyerek, bütün Türkiye ve dünyaya bunu haykırıyoruz. Burada olan Hakan Şükür ve İbrahim Kutluay kardeşlerimle, herkesin ‘Polat’ dediği Necati Şaşmaz’la, ‘şiddetle mücadelede ben de varım’ diyen Kutsi kardeşimle hep beraber kadınlara yönelik problemleri çözeceğiz. Sizin aramızda olmanız çok önemlidir.”

Aileyi korumaya çalışıyoruz

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Kadın Platformu’nca İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Aile ve Şiddet Uluslararası Konferansı’nda da konuşan Bakan Şahin, “Aileyi güçlü tutmamız, toplumun güçlü tutulması anlamı geliyor. Evlilik kurumu, araba kullanmaktan daha önemsiz değil” dedi. Bakan Şahin, konferans öncesi ‘ ‘Aileye değil kadınlara destek’ pankartları açan kadınlarla ilgili de “Şiddeti önlemeye, aileyi korumaya çalışıyoruz. Bu kadar emeği görmezden gelip bunu provoke etmek artık ideolojik bir bakış açısından başka bir şey değil” diye konuştu .

Bugün sona erecek konferasa 15 ülkeden 30 akademisyen, yazar katılıyor.